Leanne Hansma
Leanne Hansma Kids 5 sep 2018

Win-win: 4x Gezellig samen sporten met je kind!

Beweging is niet alleen goed voor jou, maar ook voor je kind. Misschien ga je al wel samen op de fiets naar school, doe je lopend de boodschappen of sta je samen in de woonkamer te dansen, maar zeg nou zelf: tijd maken om écht te sporten nu je mama bent is soms best lastig.

Waar je eerder misschien wel drie keer per week in de sportschool te vinden was, ben je nu vooral thuis aan het rennen en vliegen (telt dat ook?). Wasjes draaien, boodschappen doen en je kleintje vermaken. Dus waarom niet gewoon sporten samen met je kind? Dat is twee vliegen in één klap!

Gym

Misschien denk je bij de sportschool niet meteen aan een plek voor kinderen. Toch zijn er steeds meer lessen voor de kleine te vinden. Kijk eens bij een sportschool bij jou in de buurt of ze groepslessen aanbieden voor jullie samen. Of doe tegelijkertijd een les: jij naar Zumba, je spruit naar streetdance.

Over sporten op hetzelfde moment gesproken. Laat je kids op een leuke manier bewegen bij de interactieve gym Friends call me Jim. Tijdens avontuurlijke lessen met een verhaal tillen ze spelenderwijs hun motorische skills naar een hoger level. Ondertussen ga je zelf een rondje hardlopen. Om ze na drie kwartier weer op te halen.

Yoga

Dat yoga rustgevend is, is algemeen bekend. Hoe handig is het dus om je eigen yogales in de avond te combineren met het naar bed brengen van je ukkepuk. Er zijn bijvoorbeeld veel leuke kinderboeken die gaan over samen bewegen of yoga. Met het boek Welterusten yoga sluit je samen de dag zen af. Op een leuke manier worden verschillende kindvriendelijke yoga bewegingen uitgelegd.

Liever op een ander moment in de downward facing dog pose? Er bestaat een heus yogaspel voor de kleintjes! Met dit yogaspel van Woezel en Pip kun je elk moment van de dag yoga poses uitvoeren in de Tovertuin. Ook leuk om met andere yoga-mama’s en hun kroost te spelen.

Bootcamp

Niks lekkerder dan jezelf in het zweet werken in de buitenlucht. Nog leuker om het samen te doen. Een soort upgrade van je workout wordt het dan: extra gewicht tijdens het planken of squatten, in de vorm van je kleine. Ouder & kids bootcamp lessen worden steeds meer gegeven. Het handige aan bepaalde bootcamp oefeningen is ook dat je ze gewoon thuis kunt doen.

Zwemmen

Babyzwemmen, peuterzwemmen, kleuterzwemmen: eigenlijk is zwemmen voor alle leeftijden leuk! Plons het water in en je hebt een goede training waar jullie allebei veel plezier mee hebben.

Zo zie je maar dat samen sporten win-win is.

Reageer op artikel:
Win-win: 4x Gezellig samen sporten met je kind!
Sluiten