Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Lifestyle 22 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

DIY voor de kerstvakantie: maak een feestelijke, winterse raamtekening om de kerstmagie te verspreiden!

De kerstvakantie staat voor de deur. De kids hebben binnenkort maar liefst twee weken vrij! Maar hoe ga je de koters vermaken in deze tijden? Een bezoekje aan een museum of speelparadijs zit er op dit moment niet in. Wij hebben in ieder geval één leuke activiteit voor jullie in petto: een feestelijke, winterse raamtekening maken!

En als iedereen zo’n mooie raamtekening maakt, dan toveren we Nederland samen om tot een gigantisch winterwonderland. Hoe leuk is dat?!

Betover alle straten, buurten, dorpen en steden met de mooiste raamtekeningen!

Trommel de kiddo’s op om het raam te versieren met een te gekke raamtekening! Het is een fluitje van een cent, zelfs voor de mama’s met twee linker knutselhanden.

Pennen klaar? Raamtekenen maar!

Deze creatieve en budget-proof activiteit zal 100% zeker in de smaak vallen bij de kids. Ze zouden normaalgesproken nooit in het raam mogen kliederen, dus dat maakt deze activiteit éxtra leuk. Die donderstenen doen nu eenmaal graag dingen die eigenlijk verboden zijn… 😉

De toffe raamtekeningen kan je gratis downloaden via de website van Intratuin. En de illustraties zijn he-le-maal in kerstthema: dennenbomen, sneeuwpoppen en kerstballen. Het formaat van de tekening kan je zelf uitkiezen, dus je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Er is voor ieder (raam) wat wils.

Een leuke tekening gevonden? Druk ‘m af en plak ‘m op de buitenkant van het raam. En daarna is het gewoon een kwestie van overtrekken met deze speciale raamstiften! Dat is appeltje-eitje, toch?

De tekening kan het beste aan de binnenkant van het raam worden gemaakt, want anders spoelt jullie winterse tafereeltje misschien weg door de regen. En die kans is natuurlijk vrij groot in de decembermaanden…

Raamtekeningen door het hele land om tóch een beetje ‘samen te zijn’

We zijn in het afgelopen jaar vaak op de thuisbasis geweest. En dat zal tijdens Kerstmis niet veel anders zijn… Een huis vol met vrienden en familie zit er dit jaar helaas niet in, maar de feestelijke raamtekeningen kunnen ervoor zorgen dat we evengoed een warm gevoel van samenzijn hebben.

De vrolijke, winterse raamtekeningen zullen alle voorbijgangers verwonderen. We kunnen elkaar op deze manier tóch nog een hart onder de riem steken. En wel op de gepaste afstand…

Help je ook mee om de straten om te toveren tot een waanzinnig, betoverend kerstdecor?

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme