Marleen Staal
Marleen Staal Kids 16 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Wipstoeltje van Fisher-Price teruggeroepen na de dood van tientallen baby’s

Het zal je maar gebeuren. Nietsvermoedend laat je je baby tijdens het koken even achter in zijn wipstoeltje als het gruwelijk misgaat. Je grootste nachtmerrie. Het overkwam de ouders van maar lieft 30 baby’s toen ze hun kleintje in een wipstoeltje van Fisher-Price lieten schommelen.

Het merk trekt nu gelijk de stekker uit de productie van het wipstoeltje Rock ‘n Play en roept klanten op dit product niet meer te gebruiken. Nadat bekend was geworden dat 30 baby’s zijn gestorven doordat ze zichzelf hadden verstikt in dit wipstoeltje, heeft Fisher-Price besloten het product uit de schappen te halen. Het gaat om het volgende model.

Dodelijk

De grootschalige terugroepactie was afgelopen vrijdag aangekondigd door de US Consumer Product Safety Commission. Een soort keuringsdienst van waarde in de Verenigde Staten. De American Academy of Paediatrics (AAP) noemde het wipstoeltje zelfs dodelijk en riep het bedrijf op om de productie stop te zetten nadat bekend was dat de dood van meerdere baby’s konden worden gelinkt aan dit product.

In een verklaring bevestigd Fisher-Price dat hun Rock ‘n Play wipstoeltjes inderdaad niet langer veilig zijn om te gebruiken. Fisher-Price zelf laat weten dat ze achter de veiligheid van dit product staan, maar dat ze hebben ingestemd met een vrijwillige terugroepactie. “Vanwege de incidenten waarin het product werd gebruikt.”

Verstikking

Het was al bekend dat tien baby’s in het betreffende wipstoeltje zijn overleden door verstikking. De baby’s zouden zich hebben kunnen omrollen en daardoor zijn gestikt in de stof van het stoeltje. Nu is bekend geworden dat meerdere baby’s (waarvan sommigen nog geen drie maanden oud) door dezelfde oorzaak om het leven zijn gekomen.

Op hun website roept Fisher-Price daarom klanten op het Rock ‘n Play wipstoeltje niet meer te gebruiken. Maar liefst 4,7 miljoen wipstoeltjes worden teruggeroepen. Klanten kunnen hun geld bij het terugsturen van hun product terug vragen. afhankelijk van het feit hoelang het wipstoeltje al in bezit is, aldus Fisher-Price. Ondanks de terugroepactie, laat een advocaat van een van de getroffen families weten dat zij alsnog naar de rechter stappen.

Of het wipstoeltje van Fisher-Price ook in Nederland verkrijgbaar is en wordt gebruikt is bij onze redactie onduidelijk. Maar mocht je er één in je bezit hebben, dan is het aan te raden om toch maar over te stappen op een ander soort wipstoeltje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wipstoeltje van Fisher-Price teruggeroepen na de dood van tientallen baby’s
Sluiten