Anne Broekman
Anne Broekman Kids 14 jun 2016

Wist jij dat deze plant levensgevaarlijk is?

Wat is er fijner dan lekker buiten ravotten als het mooi weer is? Vorig weekend speelden de zoontjes van Zamarra Kok nietsvermoedend buiten, toen ze tweedegraads verbrandingen opliepen door een plant – die schokkend genoeg werkelijk overal in Nederland te vinden is.

Zamarra deelde haar relaas op Facebook en haar post gaat inmiddels viral. Haar zoontjes Bink (9) en Ziggy (7) kwamen tijdens het buitenspelen in aanraking met de plant berenklauw. Je kent ‘m wel: de enorme plant met de witte bloemetjes, die nu overal in bloei staat. Haar kinderen liepen hierdoor ernstige brandwonden en enorme blaren op. Zamarra had er geen idee van dat deze plant zo gevaarlijk is, en wil andere ouders hiervoor waarschuwen. Vooral omdat de plant overal te vinden is, ook in parken en andere plekken waar veel kinderen komen.

De foto’s van de verwondingen zijn schokkend, zeker als je bedenkt dat het leed nóg erger had kunnen zijn. Komt het sap in je ogen, dan kun je er zelfs blind van worden. Zamarra schrijft: ‘Het doet echt vreselijk veel pijn. Nu al een week. Alle blaren gaan kapot, en dan doen de open wonden heel veel pijn.’ Uit de buurt blijven dus, en waarschuw je voetballende kroost.

Wist jij dat de berenklauw zo gevaarlijk is? Praat mee!

Weg van die spelcomputer! 8 tips om je kinderen buiten te laten spelen!

Reageer op artikel:
Wist jij dat deze plant levensgevaarlijk is?
Sluiten