Redactie
Redactie Body 12 jul 2016

Wist jij dit? Vrouw met borstkanker deelt foto die je leven kan redden

Claire Warner had nooit verwacht dat ze een foto van haar borst op internet zou plaatsen. Maar afgelopen week vond ze het noodzakelijk om dit toch te doen. De foto ging viraal, maar niet om de reden waar je misschien aan denkt.

Claire plaatste de foto om aan te tonen dat kuiltjes in de borst kunnen duiden op borstkanker. Maar liefst één op de zeven vrouwen krijgt de ziekte. Dat moedervlekken en bultjes op de borst kunnen wijzen op borstkanker, weten de meeste vrouwen wel. Maar kuiltjes? Dat is helaas veel minder bekend.

‘Oké, hier gaat-ie: de Facebook-status en foto waarvan ik nooit had gedacht dat ik hem zou plaatsen. Lees en kijk alsjeblieft, dit is er belangrijk. Dit is een foto van mijn linkerborst. Bij die paarsachtige vlek heb ik een biopsie laten doen. Het kuiltje ernaast is een zeldzaam symptoom dat kan duiden op borstkanker. Het is zo klein dat ik het makkelijk had kunnen missen. De enige reden dat ik het zag, was dankzij een goede vriendin die een bericht over kuiltjes en borstkanker plaatste.’

‘Ik heb het plekje gelukkig erg vroeg opgemerkt en de kans is groot dat ik na de operatie en chemotherapie helemaal genezen ben. Ik voel de bult niet, maar ik weet dat hij er zit. Mijn enige symptoom is dat kuiltje, naast het paarse vlekje. Alsjeblieft, alsjeblieft controleer jezelf regelmatig (zowel mannen als vrouwen) en zorg dat je vrienden en familie zichzelf ook controleren. Als ik iemand anders kan helpen op de manier dat ik geholpen ben, dan is het mij die borstfoto op internet helemaal waard!’

Wist jij dit al? Praat mee!
Heftig! Vrouw laat de harde werkelijkheid van borstkanker zien >

Reageer op artikel:
Wist jij dit? Vrouw met borstkanker deelt foto die je leven kan redden
Sluiten