Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 11 jun 2014

WK-recept: ‘oranje’ crunchie speltkoeken

Tuurlijk die oranje tompouces zijn lekkerrr, dat vinden zelfs wij. Maar dat zijn onze ‘oranje’ crunchie speltkoeken met abrikozen ook. En laat deze nou net een stuk meer verantwoord zijn. Wij gaan ze vrijdag aanstaande maken. Voor bij de koffie nét voordat onze oranje jongens Spanje gaan verslaan. Ja toch! Laat het spel maar beginnen.

Nodig voor 2 grote koeken:

7 a 8 eetlepels speltvlokken
2 el kokosolie
3 el honing of ahornsiroop
1 el raw cacaonibs
2 kleine rijpe abrikozen
3 el kwark, turkse yoghurt of een andere stevige yoghurt

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie op een lage temperatuur todat deze vloeibaar is. Roer dit samen met 2,5 el honing (of ahornsiroop) en de cacaconibs door de speltvlokken. Snijd de abrikozen door de helft en in kleine partjes. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en rangschik hier de abrikozen partjes op. Doe het speltvlokken mengsel in een stekertje en plet goed stevig tot een koek en doe hier nog wat van de overgebleven honing op (zie foto).

Zet alles zo’n 20 minuutjes in een oven op 200 graden. Blijf er wel goed bij want de koeken
verbranden gemakkelijk en iedere oven is weer anders.

Laat even afkoelen zodat de koeken hard worden. Smeer een laagje yoghurt op iedere koek en garneer met de zachte en gare abrikozen.

Superlekker, al zeggen we het zelf!

Reageer op artikel:
WK-recept: ‘oranje’ crunchie speltkoeken
Sluiten