Samen sterk! Dit houdt de Women Supporting Women-Challenge in

Je hebt het vast al voorbij zien komen op social media, de Women Supporting Women-Challenge. Wereldwijd delen vrouwen een zwart-wit foto van zichzelf met de hashtags #womensupportingwomen en #challengeaccepted. Maar wat houdt het nou precies in?

We vertellen het!

Women Supporting Women-Challenge

De Women Supporting Women-Challenge werkt als volgt: jij deelt een zwart-wit portret van jezelf en nomineert vervolgens vijftig vrouwen die precies hetzelfde moeten doen. Inmiddels circuleren alleen al op Instagram zo’n 7,9 miljoen berichten met de hashtag#womensupportingwomen.

Het doel van de challenge is simpel: duidelijk maken dat vrouwen elkaar moeten steunen, dat ze er voor elkaar moeten zijn en dat ze elkaar vooral niet moeten neerhalen op social media. Want… Samen staan we als vrouwen sterk!

Ontstaan

Hoe de challenge ineens is ontstaan, is eigenlijk nog onduidelijk. Maar dat-ie door het dak gaat, moge wel duidelijk zijn. Sterren als Jennifer Lopez, Reese Witherspoon, Lieke van Lexmond en Sylvie Meis doen er allemaal aan mee. Hieronder delen we een rijtje aan prachtige zwart-wit foto’s die allemaal hetzelfde doel hebben: als vrouw zijnde andere vrouwen steunen! Doe jij ook mee?

Meer lezen?

Reageer op artikel:
Samen sterk! Dit houdt de Women Supporting Women-Challenge in
Sluiten