Redactie
Redactie Gezondheid 17 nov 2014

Word een positief persoon door deze dingen nooit meer toe te laten

We hebben er elke dag mee te maken, het zijn sluipmoordenaars en als we niet goed opletten laten we ze iedere dag weer toe tot ons leven. Het zijn de negatieve dingen die we, ongemerkt, dagelijks tolereren en die bergen energie kosten. Dat willen we niet meer.

Laten we korte metten met ze maken en onszelf beloven dat we niet meer met ze willen dealen.

Positief persoon worden

De onderstaande situaties hebben we te lang en te vaak getolereerd. We zijn er klaar mee. Doei. Dag. Nooit meer. Want hé, een vrolijker en gelukkiger leven begint bij jezelf. Daarom rekenen we graag af met de onderstaande dingen die ons dagelijks toch nog steeds beïnvloeden.

1. Een negatieve houding

Het leven zit echt niet altijd mee en proberen altijd maar positief te blijven is ook een kunst. Maar als je kijkt naar de leuke dingen in het leven en niet die constante beren op de weg, dan wordt het aannemen van een positieve houding veel makkelijker.

5 x hoe moederschap je leven positief verandert (los van je kind!)

2. Meng je niet in drama

Dus roddel niet te veel over die zeurende vriendin en oordeel niet. Je weet niet wat er in iemands leven gebeurt en koffie drinken met ‘Karma’, daar heb je vast ook geen zin in. Laat iedereen voor wie ‘ie is, want ieder mens is anders.

3. Voorkom dat je achteraf denkt: was ik maar aardiger

Hoe jij anderen laat voelen, zegt veel over jezelf. Het liefst wil je mensen inspireren, een goed gevoel geven of in ieder geval een ‘oprecht gevoel’.

Doe dit ook en voorkom dat je achteraf denkt dat je het toch anders had kunnen zeggen. Wees altijd aardiger dan je je voelt. Het lichtpunt in iemands ietwat donker periode zijn, betekent veel voor je medemens.

Bereiken wat je wilt? Zo leer je te manifesteren wat je wilt

4. Laat het verleden voor wat het is

We zijn nogal eens geneigd om te blijven hangen in het verleden. Niet doen! Wat wel aan te raden is, is om de ontwerper van je eigen toekomst te worden waarin je de leermomenten uit het verleden meeneemt. Immers, je weet heel goed hoe je het niet meer wil.

5. Sta stil bij de dingen die om je heen gebeuren

Natuurlijk wel de mooie dingen. Er wordt niet voor niets gezegd: There is beauty in everything. Vaak is dat net iets lastiger dan opzoek gaan naar de ‘donkere’ dingen in het leven, maar het is belangrijk dat je soms even stilstaat bij het ‘nu’. Doe het bijvoorbeeld nu even. Kijk om je heen en bedank het leven voor de mooie dingen.

De 9 regels voor meer zelfliefde van Oprah Winfrey

6. Perfectie is onmogelijk

Ook al zouden we willen dat we konden verkeren in een staat van absolute perfectie, we zijn bang dat we deze droom moeten laten varen.

De kunst is om dit te accepteren, zodat je de lat niet telkens zo hoog hoeft te leggen. Lach erom als de dag niet zo verloopt zoals je had gehoopt. Morgen weer een dag.

7. Evenals algehele controle

Toen je jonger was, sprong je misschien in tien sloten tegelijk. Het maakte niet uit, want energie had je toch wel. Je sociale leven was optimaal, daarbij kon je ook nog eens fulltime studeren en mengde je je in verscheidene verenigingen.

Nu is het zaak om verantwoordelijkheid te nemen voor de dingen die echt belangrijk zijn. Probeer niet overal controle over te hebben en laat bepaalde dingen voor wat ze zijn. Zo verdeel je je aandacht over de dingen die echt belangrijk zijn.

In 3 stappen naar meer zelfliefde (want dat hebben we nodig)

8. Besteed geen aandacht aan mensen die nooit iets terug doen

Mensen zijn geneigd om zich druk te maken om andere mensen uit hun omgeving, waarvan ze denken dat ze hen moeten helpen. Dit doen ze vaak om hun eigenwaarde te versterken of omdat ze zich sociaal willen opstellen. Maar als anderen geen aandacht aan jou besteden, dan is het eeuwig zonde van je tijd. Voor wat, hoort wat.

9. Oude, inefficiënte gewoontes

Oei, dit zijn pas sluipmoordenaars! Gewoontes die we keer op keer herhalen, maar die eigenlijk doodzonde zijn. Denk aan roken, je mail checken bij het wakker worden, eten als je gestrest bent, enz.

Daar je deze dingen altijd al hebt gedaan, betekent het niet dat je ze niet af kunt leren. Angst voor het onbekende en veranderingen zijn onnodige angsten. Tijd voor verandering dus.

10. Klagen

We klagen om het klagen. Omdat het fijn is om even lekker te spuien over het weer of over die lange rij bij de kassa. Je ziet het als een ‘grapje’, maar het beïnvloedt wel degelijk je dagelijkse denkpatroon. Let it go.

Na een dag werken heerlijk ontspannen: zo doe je dat

11. Haat

We denken weleens dat we mensen of dingen ‘kunnen raken’ door ze te haten. Niets is minder waar. Eigenlijk werkt het als en boemerang en neemt de haat de controle over. Slecht idee, vinden wij.

12. In de verdediging gaan

En dan vooral de strijd aangaan met onaardige personen. Deze mensen verdienen namelijk jouw stilte. Vaak is stilte het meest krachtige middel tegen negatieve mensen.

4 tips voor meer zelfliefde (die iedereen kan gebruiken)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Word een positief persoon door deze dingen nooit meer toe te laten
Sluiten