Redactie
Redactie Mind 5 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Wow: deze foto van een 101-jarige overgrootmoeder spreekt boekdelen

Hieronder zie je een foto van een oude dame met een baby. Een vrouw in het ziekenhuis met een gerimpelde huid en ouderdomsvlekken. Het is de 101-jarige overgrootmoeder Rosa Camfield, die haar 2 weken oude achterkleindochter Kaylee vasthoudt. Rosa is afgelopen maandag overleden; de baby in haar armen begint net pas met leven.

De dag waarop ik hoorde dat het hartje van de foetus klopte, overleed mijn oma. Aan het ziekenhuisbed pakte ik haar hand en fluisterde: ‘Oma, je zei ooit dat je het zo leuk vond, als ik kinderen zou krijgen met ‘die leuke jongen’. Ik hoop dat je het nog hoort, want ik ben zwanger oma!’ Een paar minuten later overleed ze. Rosa Camfield was ook al oud en wist dat ze niet lang meer had. Toch zie je in de foto dat ze een sterke vrouw is met veel levenservaring. Het lijkt net of ze wil waken over Kaylee of een wijze levensles wil verkondigen.

Foto: Sarah Hamm

Sarah Hamm, de kleindochter van Rosa, postte deze foto twee weken voordat haar oma overleed. Het is zo’n bijzondere foto omdat Rosa zoveel heeft meegemaakt en gezien in haar lange bestaan. Haar ervaringen en de wereld waarin zij is opgegroeid zullen de basis vormen voor de kleine baby. Rosa is niet meer, haar leven is op. Maar Kaylee is een jonge bloemknop die langzaam begint met bloeien.

De handen

Mensen die overlijden openen hun handen. Pasgeboren baby’s knijpen de eerste dagen hun handen stevig dicht. Zouden overleden mensen het leven letterlijk loslaten en willen baby’s het leven vasthouden? Wat denk jij? Heb jij een foto van je kind met (overgroot-) opa of oma? Deel ‘m met ons!

Lees ook: 9 x ode aan de oma!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Wow: deze foto van een 101-jarige overgrootmoeder spreekt boekdelen
Sluiten