Beauty 3 jul 2015 Eva Dusch

Deze portretserie zet het stereotype ‘ginger’ op z’n kop

Ooit gehoord van het MC1R gen? Deze is verantwoordelijk voor de combinatie van rood haar en sproeten. Niks geks met deze bekende combi, zou je zeggen. Maar het is wel bijzonder wanneer je het ziet bij mensen met een (semi)donkere huidskleur. De Franse fotografe Michelle Marshall wil dit laten zien met haar indrukwekkende portretserie ‘MC1R’ en zet zo het stereotype beeld van gingers op z’n kop.

‘Ondanks de heftige strijd om belangrijke thema’s als discriminatie en immigratie, vaart Moeder Natuur onverminderd haar eigen koers en blijft mensen voortplanten in allerlei soorten en maten. Ze omarmt onze verschillen en weet onze percepties over afkomst, etniciteit en identiteit keer op keer op te schudden. De statistieken reflecteren niet alle mensen’, zo beschrijft Marshall op haar website. Met deze boodschap slingert ze haar indrukwekkende fotoserie de wereld in.

michelle-marshall.com

Stereotype 4
Stereotype 3
Stereotype 2
Stereotype 1
Stereotype 5

Wow! Deze vrouw met de huidziekte vitiligo schopte het tot topmodel!>

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze portretserie zet het stereotype ‘ginger’ op z’n kop
Sluiten