Anne Broekman
Anne Broekman Kids 18 aug 2017
Leestijd: 3 minuten

Wow! Deze vrouw kreeg drie kinderen in één jaar tijd

Kan je het je voorstellen: binnen een jaar van nul kinderen naar drie kleintjes? Het overkwam de Australische Eliza Curby. Zes weken na de bevalling van haar dochtertje raakte zij opnieuw zwanger… van een tweeling!

Bekend gevoel

Tja, ze voelde zich niet zo lekker en was doodop. Maar de 27-jarige Eliza schreef dat toe aan de gebroken nachten sinds de geboorte van haar dochtertje Charlie. Dat slaaptekort hakt er flink in, dacht zij. ‘Maar de vermoeidheid bleef aanhouden en werd gecombineerd met een bekend gevoel. Een wel heel bekend gevoel. Ik voelde me precies hetzelfde als toen ik zwanger was van Charlie,’ vertelt de jonge moeder aan de Australische Daily Mail.

In shock

Na elke dag met hoofdpijn te zijn opgestaan en steeds weinig puf te hebben, opperde Eliza aan haar man Ben dat ze misschien weer zwanger was. ‘Ik moest lachen om het idee dat ik weer zwanger was en zo zag ik het ook lange tijd: als een grap.’ Eliza deed twee zwangerschapstesten die allebei negatief waren. Ze bleef zich gek voelen en deed later nóg een test die wel positief was: ‘Ik was in shock maar vond het ook wel leuk om tegen Ben te kunnen zeggen dat ik gelijk had. Ik wilde altijd al een groot gezin.’

Nog een verrassing

Het ongelooflijke was dus gebeurd: Eliza was zes weken na haar bevalling opnieuw in verwachting geraakt. Hoe dat zo kon gebeuren? Eliza zegt hormonale anticonceptie slecht te verdragen, dus ze besloot te vertrouwen op een oud (maar misleidend!) bakerpraatje: dat borstvoeding geven werkt als natuurlijk voorbehoedsmiddel. Boy, was she wrong! Deze tweede zwangerschap overviel haar, maar toen ze een echo liet maken wachtte haar nog een verrassing: ze was in verwachting van een tweeling.

Druk, druk, druk

Eliza schoot in de regelmodus na dit grote nieuws: er moest een nieuwe, grote auto komen en een heleboel babyspullen. Ook las ze zich goed in op blogs over tweelingen. Op kerstavond 2016 werden haar jongens Jack en Wolfe geboren via een keizersnede. ‘Het leven met drie kleintjes is druk,’ zegt Eliza. ‘Er is geen andere manier om het te beschrijven. Druk, druk, druk.’ De moeder besloot over haar leven te bloggen: ‘Slaapgebrek is de boosdoener. En iedereen met een tweeling – zelfs als die wel goed slapen – kan dat beamen. Ik schreef mijn eerste blog toen ik mezelf op een dag onder de douche zag gaan met mijn ondergoed nog aan. Wie doet dat nou?’ Een overmoeide moeder, is hierop het antwoord.

Helemaal klaar

Gelukkig ziet Eliza ook voordelen aan haar unieke situatie: ‘Het is leuk om te zien hoe mijn drie kleintjes met elkaar omgaan en hoe ze van elkaar leren. En het besef te hebben: ‘Ik ben klaar met kinderen krijgen.’ In plaats van door de jaren heen steeds te moeten herstellen van diverse zwangerschappen, inclusief jojo-effect, heb ik het in één keer achter de rug. Mijn werk zit erop en ik heb mijn lijf terug – wat na een tweelingzwangerschap het beste gevoel ooit is.’

Was jij ook alweer razendsnel in verwachting na een eerdere zwangerschap? Vertel het ons!

Geloof ons, het kan allemaal nog gekker: Bizar! Gezin heeft drie tweelingen die allemaal op dezelfde dag jarig zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Wow! Deze vrouw kreeg drie kinderen in één jaar tijd
Sluiten