Redactie
Redactie Kids 22 dec 2014

Wow! Deze vrouw ontwerpt kleding voor mensen met Down

Karen Bowersox was het spuugzat toen ze haar kleinkind aankleedde. Kleindochter Maggie heeft het Downsyndroom en echt alle kleding is te lang, de mouwen bungelen in de havermoutpap en de broekspijpen moeten eerst vier keer worden opgerold. Hier moest een oplossing voor worden bedacht.

Er is kleding voor grote mensen, voor kleine mensen, maar niet specifiek voor mensen met Down. Best gek, want vaak hebben deze mensen kortere armen en benen, een bredere halslijn en loopt de taillelijn aan de achterkant meer naar boven dan aan de voorkant. Na enkele gesprekken die Karen met designer Jillian Jankovsky voerde, was Downs Designs geboren.

Downs Designs

Karen vindt dat iedereen zich prettig in zijn of haar kleren moet voelen en dat betekent dat het goed moet zitten. Daarom biedt Downs Designs een service waarbij er gepast mag worden en mocht het dan toch niet helemaal naar behoren zitten, dan wordt er gewoon vermaakt. Maggie is dolgelukkig in haar kleding en tientallen anderen met haar. Karen ziet dagelijks allerlei blije gezichten en dat is waar ze het uiteindelijk voor doet.

Bekijk het verhaal achter Downs Designs

Reageer op artikel:
Wow! Deze vrouw ontwerpt kleding voor mensen met Down
Sluiten