Wow! Indiase vrouw van 74 bevalt van een tweeling

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: Een Indiase vrouw is afgelopen week op een leeftijd van 74 jaar bevallen van een tweeling.

Volgens de nieuwskanalen The Washington Post en BBC is de vrouw vorige week via een Keizersnede bevallen van de tweeling. Elke baby woog slechts 2,2 pond, maar moeder en baby’s maken het naar omstandigheden goed.

73 en een kinderwens

De Indiase vrouw vertelde aan de nieuwszenders dat zij en haar man van 82 allebei een sterke kinderwens hadden, maar dat zij jarenlang, ondanks de begeleiding van veel artsen, niet zwanger werden. Dat vond ze verschrikkelijk, ook omdat ze in haar dorp bekend stond als de ‘kinderloze vrouw.’

Uiteindelijk is ze toch op haar 73e zwanger geraakt van een tweeling; twee meisjes. De meisjes zijn echter niet haar biologische kinderen. Voor conceptie is gebruik gemaakt van een eiceldonor. Deze eicellen zijn wel bevrucht met zaad van de vader.

Zwanger na de overgang

Hoewel de vrouw rond haar zeventigste al lang niet meer vruchtbaar was, en al door de menopauze heen was, is het met medische begeleiding toch gelukt om bevruchte embryo’s terug te plaatsen. Als een vrouw in de overgang zit, betekent het dat haar eigen eicelvoorraad nagenoeg op is. Terugplaatsing van extern bevruchte embryo’s is echter wel nog mogelijk, mits de vrouw verder in goede gezondheid verkeert.

Lees ook:

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Wow! Indiase vrouw van 74 bevalt van een tweeling
Sluiten