Redactie
Redactie Mind 9 feb 2015

Wow! Vrouw met huidziekte vitiligo schopt het ver als topmodel

Winnie Harlow (19) lijdt aan vitiligo, een huidziekte waarbij bepaalde pigmentafwijkingen optreden vanwege verstoringen in de productie van het huidpigment melanine. Gevolg? Witte vlekken over het hele lichaam. Toch sleept Winnie waanzinnige opdrachten voor Diesel en Desigual binnen.

Vroeger werd ze ‘zebra’ en ‘koe’ genoemd, tegenwoordig wordt ze overspoeld met complimenten vanwege haar opvallende uiterlijk. Winnie werd als kind veel gepest, wat leidde tot suïcidale gedachten. Even later koos ze ervoor om zelf de pester te spelen. ‘Ik kon kiezen, of ik werd gepest, of ik pestte.’ Geen goede keuzes en recent is ze teruggegaan naar haar oude school om over haar aandoening en de discriminatie te praten.

Voordeel huidziekte

Al met al heeft haar huidziekte nu in haar voordeel uitgepakt, omdat ze ergens best trots is op haar uiterlijk. Daardoor greep ze de kans om zich te bewijzen in ‘America’s Next Top Model’. Winnie’s motto: er is schoonheid is alles. Winnie toont hiermee aan dat we allemaal speciaal zijn en het ver kunnen schoppen als we in onszelf blijven geloven. Wij vinden Winnie een inspirerende jonge vrouw en ze bewijst maar weer dat niemand perfect is.

Kijk hier de video waarin ze vertelt over haar huidziekte

Lees ook
Topmodel Lara laat post-zwangerschapslichaam zien

Reageer op artikel:
Wow! Vrouw met huidziekte vitiligo schopt het ver als topmodel
Sluiten