Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 4 maart 2015

Meisje voert kraaien, zij brengen haar cadeaus als bedankje

Wat begon als een ongelukje eindigde in een prachtige band tussen mens en dier. De 8-jarige Gabi Mann uit Seattle voert sinds een paar jaar de kraaien in de buurt en als bedankje brengen de kraaien allerlei glimmende ‘cadeautjes’ die ze vinden.

Ieder item is even waardevol voor Gabi. Allemaal krijgen ze hun eigen plek in een − daarvoor zelf gemaakte − doos.

Hoe het begon

Toen Gabi 4 was, liet ze per ongeluk een kipnugget vallen terwijl ze uit de auto stapte. Voordat ze hem kon oprapen, had een kraai ‘m al opgepikt. De vogels bleven haar vanaf toen in de gaten houden, ook als ze naar school liep. Wellicht dat ze ooit nog wat zou laten vallen, dachten ze.

De kraaien gingen maar niet weg en een jaar later wilde Gabi wilde hun aanwezigheid belonen. Samen met haar broer gaf ze standaard iedere middag de kraaien een deel van haar lunch. Al snel zaten de kraaien iedere middag op haar te wachten, klaar voor het eten.

Gabi’s moeder, Lisa, vond het prachtig dat haar dochter bereid was te delen met de dieren. Samen besloten ze om de kraaien vanuit huis te gaan voeren. Iedere ochtend vullen ze het vogelbadje met water en leggen ze pinda’s klaar. Als bedankje verschijnt er regelmatig een glimmend object op de rand van het vogelbadje.

Verloren lensdop

Een tijd geleden verloor mama Lisa haar lensdop tijdens het fotograferen. Lang hoefde ze niet te zoeken, want − tada − de kraaien hadden ‘m al bij het vogelbad gelegd. Wat een trouwe beesten, die kraaien!

Deze 24 kinderen vergaten heel even dat ze geen dier zijn.

Reageer op artikel:
Meisje voert kraaien, zij brengen haar cadeaus als bedankje
Sluiten