Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Mind 1 jun 2014

Wow: plussize modellen sieren kalender badmode

Hier zaten we op te wachten. Een ‘bikini’kalender met volle vrouwen als antwoord op de onbereikbare lijven die de beroemde Sports Illustrated jaarkalender sieren. Bekende en minder bekende volle modellen kwamen bij elkaar op een zonnig strand en kopieerden met een vette knipoog de beelden die boven menig bed hangen van het mannelijke geslacht.

Robyn Lawley, geheel rechts, één van de meest succesvolle vollere topmodellen

De dames, waaronder top plus-size model Robyn Lawley poseerden topless en halfnaakt in bevallige poses. Alles straalt uit: wij zijn trots op ons ronde, romige lichaam en wij mogen gezien worden. De initiatiefnemer van deze kalender is Swimsuits For All, een online retailer in badmode, gespecialiseerd in grotere maten. In een uitleg vertelt de e-tailer dat ze: ‘vrouwen wilden vastleggen op een sexy, zelfverzekerde manier met diversiteit in lichaamstype om zo de schoonheid in alle vrouwen te laten zien.’ En daar zijn ze zeer goed in geslaagd.

Bekijk hier het filmpje van Swimsuits For All

De kalender die alleen digitaal te krijgen is, kun je gratis op de site van Swimsuits For All krijgen.

Hier poseren de plus-size modellen Jada Sezer (links) and Shareefa J (rechts), met in het midden Robyn Lawley naar een kopie uit de Sports Illustrate Zwem editie van dit jaar.

Nu gaan wij niet beweren dat de vrouwen op de kalender van SI niet mooi zijn, of dat het verwerpelijk is, want dan zouden we net zo slecht bezig zijn als de mensen die vollere vrouwen ‘aanspreken’, maar persoonlijk stralen de vrouwen op de ‘volle’ kalender meer lol en meer echtheid uit. Een persoonlijke keuze.

Robyn met de 27 -jarige blogger Gabi Gregg die een US 18 is, het equivalent van een Nederlandse maat 48

Swimsuits For All verkoopt badmode in de allergrootste maten. Tussen de bedrijven door was er tijd om een mooi kleurtje op te bouwen op een van de stranden van het Turkse eiland waar de shoot deels plaatsvond.

Een geslaagde actie en weer een reden om ons niet te schamen voor ons lijf deze zomer!

We zien steeds meer plus-size modellen en soms gaat het gewicht wel heel erg ver

Reageer op artikel:
Wow: plussize modellen sieren kalender badmode
Sluiten