Eva Dusch
Eva Dusch Eropuit 10 aug 2015
Leestijd: 2 minuten

Wow! Wordt dit dé nieuwe werkplek voor ZZP’ers?

Het Nieuwe Werken betekent voor veel ZZP’ers een laptop onder de arm, een goede cappuccino binnen handbereik en de natuur om je heen. Pardon? Ja, die laatste kan een essentiële rol spelen volgens de bedenkers van Kantoor Karavaan.

Waarom de hele dag binnen zitten in een inspiratieloos grijs kantoorpand? En heb je ook wel eens het gevoel dat je tien keer productiever zou zijn als je even geen jengelende kinderen om je heen hebt (dûh) en in de middag even een wandeling kunt maken? Het is immers al veelvuldig bewezen dat de natuur ons meer tot rust brengt en zo die gevreesde burn-out op afstand houdt. Met dat idee moeten de bedenkers van de Kantoor Karavaan, de drie jonge stadsbewoners Frank, Caro en Tom, ook hebben gespeeld.

De Kantoor Karavaan

De Kantoorkaravaan is simplistisch, maar daardoor juist perfect als werkruimte. Co-founder Tom bouwde een vintage caravan om tot zijn eigen kantoor karavaan, een die geheel loopt op zonne-energie en je zo voorziet van de nodige elektriciteit om je laptop en telefoon op te laden en je koffie-apparaat te laten pruttelen. Ook is er LED-licht, een fijne bank voor gezamenlijke brainstormsessies (of middagdutje), een kleine koker om je eten op te warmen en -jawel wat fijn- een espressoapparaat aanwezig. En het belangrijkste: er is altijd wifi. Middenin de natuur. Halleluja. Inmiddels zijn er nog meer from-karavaan-to-office in de maak, dus wees er snel bij.

Maak je eigen kantoor

Je zult vast wel flink moeten dokken voor dit aantrekkelijke geintje, horen we je denken. Zeker, maar met het oog op ZZP’ers en freelancers is dit niet altijd volgens de gangbare manier, want hoe meer je voor de KantoorKaravaan en de natuurlocatie doet, hoe minder je in harde euro’s hoeft bij te dragen. Dit kan door bijvoorbeeld zelf een workshop of cursus te verzorgen, te helpen bij het reilen en zeilen van de day-to-day activiteiten, of door bij te dragen aan projecten die ze voor de locatie uitvoeren.

De komende maanden staan de mobiele off-the-grid kantoorunits op verschillende locaties in de natuur, zo zijn ze deze zomer in Amsterdam, Rotterdam en op Terschelling te vinden. Het plan is om het succesvolle concept ook uit te rollen naar andere landen zoals Zweden, Griekenland en Spanje. Met de groeiende vraag naar meer rust en ruimte, zien wij een grote toekomst voor deze nieuwe manier van werken.

Wat vinden jullie van een zo’n kantoor middenin de natuur? Laat het ons weten op Facebook!


Lees ook: dit zijn de vijf tekenen dat je te hard werkt>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Wow! Wordt dit dé nieuwe werkplek voor ZZP’ers?
Sluiten