Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 20 mrt 2016

Wraps maken doen we voortaan lekker zelf!

Mocht je een keer een half uurtje over hebben, dan is het echt de moeite waard om zélf wraps te bakken. Het is totaal niet moeilijk en je weet niet wat je proeft!

Daarbij, heb je wel eens een pakje kant- en klare tortilla wraps uit de supermarkt omgedraaid? Gezien wat een waslijst aan ingrediënten daarin zit? Inclusief allerlei conserveringsmiddelen, suiker en veel te veel zout. Terwijl dit gerecht in zoveel culturen met de meest simpele basis is gemaakt (meel, water en een beetje vet). Ik zou zeggen: probeer het gewoon eens een keertje!

Nodig:

— 250 gram volkoren meel
— 2 à 3 eetlepels olijfolie (+ iets extra om in te bakken)
— Snufje zeezout
— 180 ml warm water
— Eventueel nog een beetje bakpoeder (hoeft niet perse, maakt het soms net iets gemakkelijk qua bakken).

Bereiden:

Mix het meel met de olijfolie en het zout. Voeg langzaam en al roerende het warme water toe totdat het een deeg wordt. Gebruik je ook bakpoeder? Los dit dan eerst even op in het water. Bestuif het aanrecht met bloem en kneed het deeg zo’n twintig minuutjes totdat het soepel is. Leg het daarna in een afgedekte kom en laat minimaal vijftien minuutjes rusten. Verdeel het deeg in zes tot acht balletjes en rol ieder balletje uit tot een wrap. Doe een druppel olijfolie in een koekenpan (niet te veel!) en bak de wraps.

Ben jij overgehaald om zelf wraps te maken? Laat het ons weten via onze Facebook.

Als je de wraps dan zelf gemaakt hebt, kun je dit lekkere gerecht maken: Mix & Match wraps: zo gaat er gegarandeerd allerlei gezonds naar binnen >

bluebelle.nl: online platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Thuishaven van EASY PEASY o.a. bekend van de must-have kookboeken Easy Peasy & Easy Peasy Family. Meer info: bluebelle.nl en easypeasykids.nl

Reageer op artikel:
Wraps maken doen we voortaan lekker zelf!
Sluiten