Body 23 mrt 2016 Eva Dusch

Yes! Deze nieuwe iPhone-functie helpt je beter slapen

Geen Netflix, Facebook of Instagram meer een uur voordat je gaat slapen. Het is louter funest voor je slaap. Toch moeite de verleiding te weerstaan? Geen nood aan de man, je hoeft alleen maar even je iPhone te updaten.

We weten inmiddels dat het felblauwe licht van onze telefoonschermpjes de aanmaak van het slaaphormoon melatonine flink reduceert. Wat maakt dat we moeilijker in slaap komen of onrustiger slapen. De oplossing was al snel gevonden met de F.lux-app voor computers en de Twilight-app voor Android. En voor het eerst hadden de iPhone-gebruikers het nakijken, tot nu.

Maandag presenteerde Apple iOS 9.3, waarin de nieuwe functie ‘Night Shift’ zit. Dankzij deze nachtmodus kleurt het scherm van je telefoon een stuk minder blauw, wat vooral in de avonduren fijner en beter is voor je ogen en ervoor zorgt dat makkelijker in slaap valt.

Blauw licht iPhone
Bron: Buzzfeed

De nieuwe functie kun je instellen door je telefoon te updaten naar iOS 9.3 of naar de instellingen van je scherm te gaan.

iPhone.jpg

Een andere optie is via het bedieningspaneel. Door op het zonnetje te klikken, schakelt je iPhone tot 07:00 in de ochtend over naar de speciale nachtmodus. Hierdoor shift hij uiteindelijk automatisch van dag naar nacht gebaseerd op de tijdszone van de plek waar je woont. Of je kunt zelf de tijd instellen.

iPhone
Nachtmodus iPhone
Nachtmodus iPhone

En uiteindelijk ziet je iPhone er zo uit in het donker. Vervolgens kun je nog zelf instellen hoe fel het gele scherm moet zijn, door te switchen van warm naar koud. Batterij bijna op? De functie werkt niet in de energiebesparingsmodus.

iPhone Night Shift
Bron: Buzzfeed

Vooralsnog werkt de nachtmodus alleen voor de iPhone 5s, iPhone 6 (Plus), iPhone 6s (Plus), iPad mini (2, 3 en 4), iPod touch 6e generatie en de iPad Air. Wij zijn blij met deze oplossing! Kunnen we weer met een gerust hart onze Insta-pagina updaten in bed (#goodnight).

Overigens is het geen gek idee je telefoon wat vaker (en toch vooral ‘s avonds) weg te leggen. Want je pokkie is toch schadelijker voor je gezondheid dan je denkt>

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Yes! Deze nieuwe iPhone-functie helpt je beter slapen
Sluiten