Eva Dusch
Eva Dusch Erop uit maart 11, 2016

Yes, eindelijk elektrische fietsen die er cool uitzien (+ niemand die het doorheeft)

Geen vervoersmiddel dat binnen korte tijd zo’n dikke modieuze upgrade heeft gekregen dan de fiets. Dag krakkemikkig ding, hallo statussymbool. En dat geldt nu ook voor de elektrische fiets. Hoorde we daar nu iemand lachen?

Welkom in de jaren ’10. Menig hip man en vrouw vervoert zich het liefst op een hippe bike. De fiets is zelfs zó hip, dat-ie inmiddels als accessoire in de woonkamer komt te staan. De bakfiets is het summum van de moderne ouder (óf levensgevaarlijk) en de mannenfiets is bijna uitgestorven, want we fietsen schijnbaar het liefst allemaal op een vrouwenvariant. En daar mogen we nu nog een heugelijk nieuwtje aan toevoegen, want maak in je garage maar vast plek voor deze elektrische fietsen. Je brengt straks in recordtijd al je kroost naar school.
De fiets is hier te koop.

De bakfiets

Hiervoor zakken wij door onze knieën! Want ja, bakfietsen zijn zware ondingen en ze passen nóóit in het fietsenrek, maar dat weegt niet op tegen het feit dat je er in één keer het hele gezin (zelfs grote gezinnen) mee kan verplaatsen. En nu dus zonder hevige trapsessies, want de elektrische bakfiets heeft de toekomst. Althans, dat belooft Urban Arrow ons. Hun doel: het samenbrengen van de voordelen van de auto (snelheid) en van de fiets (wendbaarheid, makkelijk parkeren). Ze streven naar ‘smart urban mobility’, wat neerkomt op een wereld waar de meeste mensen zich snel, efficiënt, gezond en schoon voortbewegen. De fiets komt in verschillende varianten, met lange en korte frames en met verschillende bakken; veilig, lichtgewicht of robuust. Wij zien ons dit wel doen.

Urban Arrow Photoshoot (en) from epe on Vimeo.

Voor de show

Geen gezin te verplaatsen maar enkel jezelf? Deze hippe fiets is hartstikke elektrisch, iets wat je niet ziet op het eerste oog. Qua praktisch nut schiet-ie wat tekort, want er zit niet eens een bagagedrager op en je zit voorover gebogen. Zie deze fiets dus vooral als een handig en mooi cadeau aan jezelf waar je mooie tochtjes op kunt maken. Of in een recordronde kleine(!) boodschappen mee kan doen. Goedkoop is deze mintgroene rakker overigens niet. Je moet er zo’n €2750 voor neertellen, maar het zal geheid vele jaloerse blikken opleveren op straat.

De fiets is hier te koop.

Meisje leert fietsen en vindt het ge-wel-dig!>

Reageer op artikel:
Yes, eindelijk elektrische fietsen die er cool uitzien (+ niemand die het doorheeft)
Sluiten