Eva Dusch
Eva Dusch Gezondheid november 22, 2015

Yes! Hier scoor je die vintage Chanel zonder pijn in je portemonnee

Degene die ooit de sale heeft uitgevonden mogen we op onze blote knieën bedanken. Designerkleding voor een piekfijne prijs? Zeg maar waar we kunnen tekenen. Hier vier shops die je echt even móet checken.

Het is nu eenmaal niet de normaalste zaak van de wereld om elke maand een Burberry-tas te kunnen kopen. Of Chanel-pumps. En liever drie keer heerlijk uiteten dan maanden pindakaas eten voor die ene designertas. Daarom driewerf hoera voor de designer vintage shops.

[STAP stap=”1″]

Designer-vintage

Op 28 november geldt er in het Amstel Hotel in Amsterdam maar één regel: pakken wat je pakken kan. Althans, als je modeliefhebster bent, geilt op designerspul en een kick krijgt van koopjes. Van 10:00 tot 17:00 uur houdt Designer-Vintage namelijk een exclusieve sale in de spiegelzaal waarin je de mooiste -jawel- designer vintage op de kop kunt tikken. Ook kun je rondneuzen in de kledingkasten van bloggers, stylisten én modejournalisten. Entree is gratis en betalen doe je via pinnen of creditcard. Aanmelden kan hier >
Amstel Hotel, Professor Tulpplein 1, 1018 GX Amsterdam

[STAP stap=”2″]

Doortje Vintage

Enter deze virtuele winkeldeuren en je komt in een wereld waarin het vintage is wat de klok slaat. Denk jaren ’50, ’60, ’70, ’80 en ’90. De items worden binnenshuis vakkundig op maat gemaakt, om zo een perfect silhouette te creëren en een vleugje Doortje toe te voegen. En dat vleugje Doortje wordt streng bewaakt door de oprichters Angela, Diana en Elisa Jansen, die allemaal een geschiedenis hebben in de mode. Je shopt hier niet alleen de leukste kledingitems, maar draagt zo ook een steentje bij aan Doortje’s wens voor meer duurzame mode en meer afstand van massaconsumptie. Naast een online shop hebben ze ook de fysieke winkels in Eindhoven en Rotterdam.
Shoppen?

[STAP stap=”3″]

The next closet

Je komt hier vele Grote Namen tegen die we normaal nooit zouden kunnen betalen. Maar hier ligt het opeens binnen handbereik. Een Chanelletje voor een paar honderd piek, een Moschino blazer voor minder dan dat diner van gister of een jurk van Louis Vuitton waar je niet twee keer over na hoeft te denken. Maar ook gewoon een stel Nikes voor een goede prijs. En naast geld uitgeven doe je er ook bakken met inspiratie op en kun je lekker spieken in andermans kledingkasten. Ben je zelf opzoek naar een nieuwe eigenaar voor je vintage laarzen? Het is hier tweerichtingsverkeer.
Shoppen?

[STAP stap=”4″]

Vintywomen

Als je door hun alfabet van merken gaat dan weet je dat je voorlopig nog wel even vastzit in deze webshop. Ze verkopen zowel internationale topnamen als Alexander McQueen en Dries van Noten tot onbekendere en goedkopere namen als G-Star, Stills en Eastpack. Maar ook design van eigen bodem zoals Iris van Herpen. Ze zijn pas ruim een jaartje open, maar deze naam staats sindsdien bovenaan ons lijstje. Want de prijzen zijn ook nog eens om over naar huis te schrijven.
Shoppen?

7 tips om tijdens de online sale pareltjes te shoppen (kids)>

Reageer op artikel:
Yes! Hier scoor je die vintage Chanel zonder pijn in je portemonnee
Sluiten