Redactie
Redactie Beauty 9 mei 2016

Yes or no? Borsthaar is back in town!

Weg met de scheermessen, tondeuses en waxstrips. Mannen mogen weer man zijn en het ‘tapijtje’ op hun borst laten staan. Glad is uit, hairy in. Rest nu de vraag: ben je kamp kaal of kamp krul?

Volgens Amerikaanse trendwatcher Tim Bess zien we een terugkeer naar de mode uit de jaren ’70. Zo zei hij tegen The New York Times: ‘De late jaren 60 en vroege jaren 70 draaiden om vrijheid, de hippiebeweging en veel haar hebben.’ En daar draait het dus nu ook om. ‘De gladde look is passé. Het werd allemaal wat te perfect, modellerig.’

Mannelijkheid

Volgens Christopher Oldstone-Moore auteur van het boek Of Beards and Men is er nog een verklaring te geven. Zo zegt hij dat het digitale, stedelijke leven ervoor zorgt dat mannen weinig mannelijkheid meer voelen. ‘Haar is manier om opnieuw je mannelijkheid te benadrukken’, aldus Oldstone-Moore. Lekker laten staan dus mannen! Maar niet overdrijven, anders lijk je een Neanderthaler en dat vinden wij vrouwen niet zo heel aantrekkelijk.

Best frapant eigenlijk: kale mannen zijn sexy, maar het tapijt is terug. Snap jij het? En hoe loopt jouw wederhelft erbij? Laat het ons hier weten!

Reageer op artikel:
Yes or no? Borsthaar is back in town!
Sluiten