Yes! Ryanair-baas: ‘Binnen tien jaar bieden wij gratis vluchten aan’

Een midweekje Londen, een paar dagen Barcelona of eventjes naar Ibiza. En óók nog eens helemaal gratis. Klinkt als een sprookje, toch? Binnen tien jaar moet dit plan werkelijkheid gaan worden, als het aan Ryanair ligt. Willen we!

Michael O’Leary, eigenaar van de grootste low-budget vluchtmaatschappij Ryanair, ziet het al helemaal voor zich: gratis vluchten naar de bestemmingen van Ryanair. Dat alles moet binnen vijf tot tien jaar te realiseren zijn, zegt hij. Klinkt leuk allemaal, maar voor we ons rijk rekenen: hóe dan?

Er lekker even tussenuit

Sharing is caring

Ondanks dat Ryanair spotgoedkoop is, maakt de maatschappij zo’n 17 euro winst per passagier. Daar bovenop komt ook nog de winst die wordt gehaald uit de toebehoren tijdens een vlucht, zoals het geld dat je voor ruimbagage betaalt, en voor het eten dat je tijdens de vlucht bestelt. Ook op weg naar de gate bestellen veel mensen al wat te eten en te drinken, en dat is niet goedkoop. Nu heeft O’Leary voorgesteld om de opbrengsten daarvan te delen met de maatschappijen die de meeste passagiers trekken. En daar is Ryanair er één van.

Of de kleine luchthavens op deze deal zitten te wachten is nog even de vraag, maar O’Leary ziet het allemaal vanaf de bright side of life. Hij is ervan overtuigd dat hij binnen vijf tot tien jaar gratis vluchten kan aanbieden. Wij staan alvast te trappelen! Waar zou jij naartoe gaan?

Hebben jullie het al gedaan? Voor het eerst vliegen met kinderen – enjoy! >

Foto header: Tumblr

AD

Reageer op artikel:
Yes! Ryanair-baas: ‘Binnen tien jaar bieden wij gratis vluchten aan’
Sluiten