Thea Tijssen
Thea Tijssen Body 19 sep 2016

Yoga-mom geeft borstvoeding in de meest bizarre posities

Vond jij het ook al een uitdaging om zonder voedingskussen op een andere plek dan je bank (of liggend in bed, vooruit) borstvoeding te geven? Let dan extra goed op. Want waar veel vrouwen een andere plek al ‘spannend’ vinden, gaat voor deze moeder geen houding te ver.

Nadat Carlee Benear ruim 36 kilo was aangekomen tijdens haar eerste zwangerschap, en ruim 27 kilo bij haar tweede, ontwikkelde ze een liefde voor yoga. Toen haar derde kind was geboren, na een zwangerschap waarbij ze slechts 11 kilo aankwam, ging ze dan ook rechtstreeks terug naar de yogamat.
Da’s op zich niet zo bijzonder, maar Carlee nam haar pasgeboren dochter mee op sleeptouw én de mat op. Het resultaat heet borstvoedingsyoga. En wij vinden het adembenemend mooi:

Een foto die is geplaatst door Carlee Benear (@carleebyoga) op

Een foto die is geplaatst door Carlee Benear (@carleebyoga) op

LEES OOK: 21 komische illustraties over borstvoeding in de realiteit

Een foto die is geplaatst door Carlee Benear (@carleebyoga) op

Een foto die is geplaatst door Carlee Benear (@carleebyoga) op

LEES OOK: De struggle is real! Moeders delen hilarische tweets over borstvoeding

Niet stoppen

Carlee (29) vertelde in een interview met BabyCenter dat ze nu in haar beste shape ever is, dankzij haar yoga-oefeningen en dankzij haar man, die fitness professional is en haar ondersteunt. Carlee’s gezin uit Texas bestaat uit Milam (5), Cale (2) en Maramylee (1 maand). Carlee: ‘Dit was mijn eerste zwangerschap sinds mijn yoga-ontdekkingstocht startte, zo’n twee jaar terug. Ik vond het zo leuk om te doen, dat ik niet wilde stoppen toen er leven in me groeide. We kwamen op een ander level met elkaar in aanraking, terwijl we samen yoga deden.’

Bij me op de mat

Toen het meisje eenmaal was geboren, herstelde Carlee snel en ondanks dat ze 24/7 met een pasgeboren baby thuis zat, kon ze niet wachten om terug te gaan naar haar routine.
‘Ik oefende in het begin in m’n eentje om mijn lichaamsbewegingen weer even wakker te schudden, maar ik moest steeds stoppen om mijn mooie baby aandacht te geven. Ik besloot toen maar haar bij me op de mat te leggen. Natuurlijk kwam daar het moment dat ze gevoed moest worden. Omdat ik zo in m’n flow zat, tilde ik haar op en liet het gebeuren.’

Een foto die is geplaatst door Carlee Benear (@carleebyoga) op

Een foto die is geplaatst door Carlee Benear (@carleebyoga) op

Ontdekken

Carlee: ‘De energie die ze me gaf, was magisch. Oefenen met haar deed me aarden in de chaos van thuisblijven met drie kleine kinderen. Ik ben nog steeds aan het ontdekken welke kanten ik allemaal op kan met borstvoedingsyoga en ik ben heel benieuwd wat het me gaat brengen. Je kunt op meer manieren een band krijgen met je baby dan ‘m simpelweg vasthouden en in de ogen kijken. Iedereen zoekt uit wat voor hem of haar het beste werkt. We bewegen samen, we voelen samen, we leren elkaar dingen en we groeien samen. Het lichaam is een fantastische vorm van kunst en kan zoveel kracht en controle aan.’

Vraag jij je ook af hoe je beweegt met een zogende baby aan je borst? Hoe je switcht van de ene houding naar de andere, zonder je kind keihard te laten vallen? Juist. Gelukkig is hier De Video:

Een video die is geplaatst door Carlee Benear (@carleebyoga) op

Voed jij je kind in bijzondere houdingen? Of herken jij je meer in ‘zelfde plek met voedingskussen’? Vertel het hier.

Gaat het bij jou nou niet zo van een leien dakje, die borstvoeding? Lees dan dit interview met presentatrice Sophie van den Enk.

Instagram.comBlogs.babycenter.com

Reageer op artikel:
Yoga-mom geeft borstvoeding in de meest bizarre posities
Sluiten