Gina Koninkx
Gina Koninkx Gezondheid 21 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Leniger worden? Yoga gaat je daarbij helpen als je het op de volgende manier inzet

Poeh, nu je ouder wordt is de tijd van je benen in je nek slingeren wel voorbij. Je kan zelfs een piecie jaloers zijn op die flexibele beentjes van je kiddo’s. Don’t you worry want yogahoudingen kunnen je lenigheid behoorlijk bevorderen, als je ze maar op de goede manier toepast.

Yogahoudingen om leniger te worden

Lekker soepel in die heupjes, dat gevoel zou jij wel weer terug willen. Helemaal geen enorme uitdaging, als je maar weet hoe je het op de goede manier doet. Er zijn tientallen yogahoudingen waarmee je je lenigheid kunt verbeteren.

Belangrijk: Vergeet de opwarming niet. Het is belangrijk dat je spieren zijn opgewarmd voordat je aan de yoga begint.

1. Houd de yogahoudingen langer vast

Om je spieren op te laten rekken, want dat is in feite wat er gebeurt als je leniger wil worden, is het belangrijk dat je oefeningen lang genoeg vasthoudt. Verander niet te snel van houding als je doel is om veel flexibeler te worden. Hoe langer je de pose weet vast te houden, hoe beter je spieren kunnen oprekken. Je zult zelfs merken dat hoe langer je dit doet, hoe veel verder je nog kunt komen in dezelfde houding.

2. Let op je ademhaling

Ademhalen is een belangrijk onderdeel van de yoga. Het helpt je zelfs bij het uitvoeren van de oefening. Elke keer als je wat dieper gaat, is het de bedoeling dat je uitademt. Hierdoor kom je veel verder dan je eigenlijk had gedacht. En hoe verder je komt, hoe leniger je wordt.

Niet veel tijd voor yoga? 4 simpele manieren om yoga te beoefenen tijdens het drukke moeder bestaan

3. Gebruik hulpstukken

Hulpstukken zijn er niet voor niks binnen de yoga. Sterker nog, ze zijn ideaal voor hen die leniger willen worden. Zo zorgt een kussentje of yogablok onder je billen ervoor dat je veel beter rechtop kunt zitten. Buig je je dan voorover om je tenen aan te raken met je handen, komt er ook nog eens veel meer spanning te staan op je spieren. Zo ben je binnen no time weer net zo flexibel als je kids.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Leniger worden? Yoga gaat je daarbij helpen als je het op de volgende manier inzet
Sluiten