Janne Vogel
Janne Vogel Gezondheid 21 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

De yogalegging ligt onder vuur en vrouwen zijn woedend

Volgens redacteur Honor Jones van de New York Times zou de yogalegging slecht zijn voor vrouwen. Say what?!

Het opiniestuk begint met een ode aan de joggingsbroek en gaat over in een soort filosofisch praatje over vrouwen die zichzelf zouden hebben aangepraat ‘dat je er in de sportschool tegenwoordig sexy uit moet zien’. En dat wordt vervolgens in verband gebracht met ‘de yogalegging’.

Yogalegging

Nu is het zo dat deze redacteur overduidelijk niet begrijpt dat niet per se iedereen een yogalegging aantrekt om eruit te zien als een Victoria Secret-model. En al doen ze het wel om zich sexy te voelen, nou én? Volgens Honor zouden vooral vrouwen boven de dertig de yogalegging uit hun kast moeten verbannen en terug moeten gaan naar de veilige joggingsbroek.

LEES OOK: 8 x Sportkleding voor een flinke portie motivatie

Woede

Het internet ging al snel los, want niemand zou moeten worden bekritiseerd op basis van zijn sportkleding (het is 2018, mensen).

Prioriteiten

Sommige Twitteraars maakten gebruik van de gelegenheid door een aantal belangrijke onderwerpen waar we het wél over zouden moeten hebben aan te kaarten. Belangrijkere zaken dan deze aanval op de (totaal onschuldige) sportkledingkeuzes van vrouwen.

Honor Jones heeft overduidelijk nog nooit een yogaklasje bijgewoond, aangezien ze denkt dat de leggings alleen maar worden gedragen voor de mooi. Maar laten we eerlijk zijn, het feit dat ze haar stuk zo’n discussie opwekt, bevestigt dat ze er best wel ver naast zit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Goodhousekeeping.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme