Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Body 21 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze yogaposities zorgen voor een beter seksleven

Yoga zorgt voor rust in het hoofd en werkt stimuleren voor je body. Twee onmisbare ingrediënten voor goede seks, nietwaar? Natuurlijk, een fijne bijkomstigheid is dat yoga je aardig flexibel maakt. Al raak je dankzij verschillende yogaposities ook bewuster van je eigen lichaam. 

Natuurlijk zijn er talloze yogaposities die je kunt uitoefenen, maar de volgende poses zijn toch wel de makkelijkste om uit te voeren voor een beter seksleven. Wij weten in ieder geval wat ons vanavond te doen staat…

Cobra

Deze yogapositie staat in verbinding met je hart en zorgt voor een flinke dosis liefde, de nodige energie en een goede ademhaling. Omdat je schaambeen tijdens deze positie op de mat rust, wordt deze yogahouding ook geassocieerd met intimiteit. Heb je een lange, vermoeiende dag achter de rug en is seks het laatste waar je aan wil denken? De cobra staat gelijk aan een kopje koffie (maar dan lustopwekkend). Binnen no time giert de seksuele energie door je lichaam!

yogaposities

Downward facing dog

De downward facing dog dwingt je een balans te vinden tussen inspanning en rust. Omdat je naar de grond kijkt en geen impulsen meekrijgt raak je helemaal ‘in het moment’. Je lichaam warmt langzaam, maar zeker op. En ja, de downward facing dog kan zelfs gezien worden als seksstandje. Daarom is dit een uitstekende opwarmer voor een vrijpartij!

yogaposities

Vlinderen

Posities waarbij de focus op het openen van de heupen ligt zorgen voor een goede verbinding tussen yoga en seks. Soepel in de heupjes zijn, zorgt ervoor dat je makkelijker beweegt en je liestreek sneller warm wordt. Je kunt dit standje ook eens uitproberen met je partner. Dit noem je dan de yab yum, waar jullie lichamen in een soort kleermakerszit samensmelten. Dan zal het zeer zeker niet alleen bij samen yoga doen, blijven!

yogaposities

De Godin

Je bekken en bovenbenen worden enorm op de proef gesteld. Het trainen van je bekkenbodemspieren leidt tot intensere orgasmes. En met sterke bovenbenen houd je bovenop zitten tijdens de seks langer vol. Yoga tovert je simpelweg om tot een ware seksgodin!

 

Heb je geen idee wanneer je deze yogaposities zou moeten uitproberen? Met deze tips kunnen zelfs de drukste moeders yoga in hun leven laten sluipen! 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme