Sterre Touw
Sterre Touw Kids 3 dec 2017

Door deze 5 YouTube aanpassingen kan je kind nu veiliger video’s kijken

Je wil als ouder ten alle tijden je kind beschermen, ook online en op YouTube. Omdat de filters niet goed genoeg werkte heeft YouTube aanpassingen gedaan om de veiligheid van kinderen nog beter te waarborgen. 

100% kindvriendelijk

YouTube maakte de laatste tijd al flinke stappen om de kindveiligheid te verbeteren. Onlangs verwijderde de website nog 150.000 kindervideo’s met ongepaste beelden. YouTube is bezig met het blokkeren en verwijderen van filmpjes met ongepaste inhoud en wil de kinderrichtlijnen nog meer versterken. Er kruipen namelijk nog vaak genoeg video’s met gewelddadige, seksuele of beledigende inhoud door de filters. De vice-voorzitter van productmanagement bij YouTube, Johanna Wright, schreef op het blog van het bedrijf wat het bedrijf gaat doen om ervoor te zorgen dat video’s die voor kinderen bedoeld zijn, ook echt 100% geschikt zijn.

1 Strenge richtlijnen en sneller handhaven

Hoewel YouTube altijd strikte richtlijnen gehad heeft, willen ze nu nog harder optreden tegen foto’s die zijn gerapporteerd of als ongepast zijn beschouwd. Door goed te handhaven wordt aanstootgevend materiaal sneller verwijderd.

2  Ongepaste advertenties verwijderen uit kindervideo’s

Vaak zijn video’s wel geschikt voor kinderen, maar passen de advertenties totaal niet bij de inhoud. Denk bijvoorbeeld aan seksuele advertenties en gewelddadige filmtrailers. Tot nu toe heeft YouTube meer dan 3 miljoen advertenties uit dit soort video’s verwijderd.

3 Ongepaste reacties op video’s voor kinderen blokkeren

Iedereen kent het wel. Op internet wordt eindeloos iedereens mening gedeeld en de grove opmerkingen zijn er in overvloed. Zo ook, helaas, bij kindervideo’s. YouTube schakelt daarom alle reacties op video’s voor minderjarigen uit bij filmpjes waar dit bij ontdekt wordt.

4 Adviseren van videomakers die kindvriendelijke video’s maken

YouTube moedigt ouders aan om de kindvriendelijke app YouTube Kids te gebruiken. Ook bied YouTube begeleiding en tutorials voor de videomakers zelf. Zo zijn ze beter op de hoogte van de behoeften van kinderen en de eisen waaraan de filmpjes moeten voldoen.

5 Leren van experts

YouTube vraagt hulp van onderwijsexperts om erachter te komen wat geschikt is voor jonge leeftijden en wat niet. Het kan voor een bedrijf soms moeilijk zijn om zelf te beslissen wat wel en niet voor het publiek geschikt is. Zo krijgen de gebruikers van YouTube meer vertrouwen in de website.

LEES OOK: Je kind veilig online: hoe zorg je voor safe internetten, YouTube kijken en meer

YouTubeblog.com

Reageer op artikel:
Door deze 5 YouTube aanpassingen kan je kind nu veiliger video’s kijken
Sluiten