Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 5 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Vanaf nu is YouTube Kids ook beschikbaar in Nederland!

Vandaag, 5 februari, is het Safer Internet Day. Op die dag wordt er aandacht gevraagd voor veilig en verantwoord gebruik van internet en andere online technologieën. Op Safer Internet Day is YouTube Kids in Nederland gelanceerd.

Van tekenfilms voor kids tot educatieve video’s: YouTube Kids zorgt ervoor dat kinderen op een gezinsvriendelijke manier video’s kunnen kijken die leuk (en geschikt) voor ze zijn.

YouTube Kids

Wereldwijd is YouTube Kids al heel populair, maar de app was tot vandaag nog niet beschikbaar in Nederland. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen! De app is bedoeld voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Het fijne aan de YouTube Kids app is dat het voor ouders functies voor ouderlijk toezicht bieden, waardoor ouders de ervaring voor hun kinderen echt op maat kunnen maken. Kinderen hebben ook geen account nodig om in de app te kunnen én het is niet mogelijk om te reageren op andere video’s of zelf video’s te uploaden.

Ouderlijk toezicht

Als ouder kun je namelijk in de modus ‘goedgekeurde inhoud’ specifieke video’s en kanalen selecteren en beschikbaar maken voor je kind. Zo kun je als ouder dus bepalen naar welke inhoud je kind mag kijken, maar ook welke video’s of kanalen uitgesloten moeten worden. Je kunt niet alleen specifieke video’s in- en uitsluiten, maar ook onderwerpen en zogeheten collecties. Die collecties variëren van knutselen en sport tot muziek, leren en meer. Als je de app voor het eerst opent kun je al ouder leren hoe je de YouTube Kids video’s en kanalen selecteert en aanbeveelt. Vervolgens kun je afzonderlijk voor ieder kind instellen welke video’s mogen worden getoond. Ook kun je er voor kiezen om de maximale schermtijd in te stellen en er is een mogelijkheid om de zoekfunctie in- of uit te schakelen. Als ouder kun je ook terugzien waar je kind naar heeft gekeken.

Advertenties

Waar je met de gewone YouTube app misschien voorzichtig bent met je kleine in verband met mogelijke advertenties die je kind te zien krijgt, zijn er op de YouTube Kids app ook advertenties. Wel kun je er voor kiezen om een advertentie-vrije versie te krijgen, daarvoor is een YouTube Premium-abonnement beschikbaar vanaf 11,99 euro per maand. Je kunt de YouTube Kids app downloaden op je smartphone of tablet, of op je tv met behulp van bijvoorbeeld een Smart TV, Chromecast of Apple TV.

Op Safer Internet Day is het ook belangrijk om even stil te staan bij de privacy van je kind. Dit is waarom je op sociale media moet oppassen met foto’s van je kind. 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme