Marlies Jansen
Marlies Jansen Erop uit 19 dec 2015

Zalig lang ontbijten buiten de deur: 4 x een bijzonder adres!

Kerstvakantie! Dat betekent cocoonen, gezellig rond de boom, tijd hebben voor elkaar. Hoe lekker is om in deze donkere dagen uit te slapen om daarna samen buiten de deur te ontbijten? Bijzonder Plekje heeft deze fijne tips voor je:

[STAP stap=”1″]

Lazy Sunday

Ontbijten bij First Eet Café in Arnhem is een hele beleving. Zeker als je op zondag gaat, dan is er namelijk het Sunday Buffet. Het mooiste servies wordt uit de kast gehaald en de tafel staat vol lekkers: zoet en hartig met een creatieve twist. Hapjes, salades hartige taarten; er wordt geregeld geëxperimenteerd met nieuwe smaken. Genieten doe je hier in een warme, huiselijke setting, lekker weggezakt in de bank van de Botanic Room of aan de leestafel bijvoorbeeld. Let the long lazy Sunday begin!

[STAP stap=”2″]

Licht en eigentijds

Licht, eigentijds, stijlvol, vrolijk: dat is ‘ontbijt-, lunch- & koffiewinkel’ Sid en Liv (Nijmegen). Hier geurt het naar vers gebakken brood, scones en taarten. Al het lekkers dat wordt gereserveerd is ambachtelijk bereid en zoveel mogelijk biologisch verantwoord. Ook leuk: alles in deze inspirerende omgeving is te koop – maar dan ook écht alles, zelfs het bordje waar je van eet, de stoel waarop je zit en het behang aan de muur. Bij binnenkomst loop je gelijk tegen al dat moois aan, met merken als Ferm Living, House Doctor en Pippa D. Het kun je onmogelijk met lege handen (en een lege maag) naar huis gaan.

[STAP stap=”3″]

In de polder

Hotel-restaurant Oortjeshekken is een begrip in de omgeving van de Ooijpolder en de Waal. Het ligt aan de uiterwaarden van de Waal, met schitterend uitzicht op de weilanden, Gallowaykoeien en Konikpaarden. En dan het befaamde Oortjeshekkenontbijt! Dat is veelbesproken en dat is niet voor niets. Het is een compleet feest dat je op je bord aantreft, uitgebereid en afwisselend. In combinatie met het fijne huiskamersfeertje blijf je hier zo een paar uur hangen!

[STAP stap=”4″]

Waar jij wilt

Heerlijk & Hecht is een beetje een vreemde eend in deze bijt, want ze heeft geen eigen plekje. Op welk stekje je wilt ontbijten, bepaal je namelijk zelf. Eigenaar Anne Floor organiseert bijzondere (eet)momenten voor familie, vrienden en collega’s, waarbij het draait samen zijn en genieten met elkaar. Bijvoorbeeld bij jou thuis, of op een bijzondere locatie zoals een landgoed of een klooster. Of buiten (bij de kerststal?), aan lange tafels, omringd met vuurkorven en voorzien van warme plaids. En ondertussen geniet je van verrukkelijke wentelteefjes en andere zelfgemaakte taarten en baksels.

Ben jij ook fan van lekker lang ontbijten?

Lees ook: 5 kookboeken die je met een gerust hart cadeau kunt doen deze kerst! >

Reageer op artikel:
Zalig lang ontbijten buiten de deur: 4 x een bijzonder adres!
Sluiten