Susan Dalstra
Susan Dalstra Gezondheid 14 februari 2018

Cool: 7-jarig meisje vraagt Zara of ze model mag staan voor de jongenscollectie

De 7-jarige Eliza Brichto vindt jurken geen klap aan. Ze voelt zich veel comfortabeler in jongenskleren. Daarom stuurde het meisje de Spaanse kledingketen Zara een handgeschreven brief met een bijzonder verzoek.

Jongensafdeling

Eliza is een meisje met een liefde voor mode en een duidelijke smaak. Ze shopt graag bij Zara, maar wordt niet warm van de meisjescollectie. In plaats daarvan neust de 7-jarige veel liever rond op de jongensafdeling. Dat bracht haar op een briljant idee.

‘Beste Zara, mijn naam is Eliza en ik ben 7 jaar oud. Ik schrijf omdat ik graag model wil staan voor Zara jongens. Je vindt het misschien raar dat een meisje jongenskleren draagt, maar laat me je het verhaal vertellen. Toen ik 4 jaar was keek ik op de meisjesafdeling en was ik niet helemaal zeker van de kleren. Toen keek ik bij de jongenskleren en was ik meteen verliefd.

Nu is de Zara jongensafdeling de enige plek waar ik ga shoppen’, vervolgt ze. ‘Ik ben jullie grootste fan, dus accepteer alsjeblieft mijn aanbod om model te staan voor Zara jongens.’

Apetrots

Om de hoge piefen bij Zara te overtuigen stuurde het ambitieuze meisje ook meteen wat foto’s van zichzelf mee waarin ze poseert in Zara jongenskleren.

Je begrijpt dat Eliza’s moeder apetrots is. ‘Ze is nooit bang geweest om zichzelf te zijn, wat anderen ook denken. Het zou een geweldig gebaar zijn als Zara erkent dat hun jongenskleren net zo cool staan op meisjes.’

Zara

The Independent

Reageer op artikel:
Cool: 7-jarig meisje vraagt Zara of ze model mag staan voor de jongenscollectie
Sluiten