Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids augustus 13, 2015

Ze ontdekt dat haar tweelingzus geen kind kan krijgen en doet dan dit…

Na een strijd tegen kanker kon Allison Dinkelacker geen kinderen meer krijgen. Op dat moment besloot haar tweelingzus Dawn actie te ondernemen.

Allison en Dawn zijn erg close. Ze wonen maar een paar blokken van elkaar vandaan en doen veel dingen samen. Beiden hebben ze kinderen: Dawn heeft twee zoontjes (7 en 3 jaar oud) en Allison heeft een zesjarig zoontje. Toen Allison zwanger was van haar zoon in 2009, kwam ze na 30 weken zwangerschap erachter dat ze borstkanker had.

Ze moest onmiddellijk met chemotherapie beginnen en dat betekende dat ze al na 31 weken van zoontje Dylan moest bevallen. Na zes maanden chemo en meerdere operaties is Allison nu al zes jaar schoon. Maar omdat de kanker werd veroorzaakt door hormonen, kan ze nooit meer zwanger worden.

Broertje of zusje

Toch wilde Allison nog zo graag een broertje of zusje voor Dylan. Haar arts vertelde haar dat dat er niet meer in zat. Op dat moment kwam Dawn, die ook bij de afspraak was, met het idee. ‘Het maakt niet uit, want ik wil hun kind dragen,’ zei ze direct.

Dawn kreeg de bevruchte eicel geplaatst en werd zo de draagmoeder van het stel (hoogtechnologisch draagmoederschap). Tijdens de zwangerschap lieten de zussen een mooie fotoserie maken om de baby te vieren. Die fotoserie gaat nu het internet over. Allison schrijft dat ze extreem dankbaar is voor wat haar zus heeft gedaan:
‘Hoe kunnen we je ooit bedanken voor de enorme vrijgevigheid en opoffering die jij de afgelopen maanden hebt gedaan? Je hebt niet alleen onze wens van de afgelopen zes jaar in vervulling laten gaan, maar ons ook een leven en familie van vier gegeven terwijl we dachten dat we dat nooit zouden hebben.’

Deze sterke fotoserie laat de schoonheid van het draagmoederschap zien >

Reageer op artikel:
Ze ontdekt dat haar tweelingzus geen kind kan krijgen en doet dan dit…
Sluiten