Ze zijn 70 (!) jaar getrouwd en delen hét geheim voor een lang en gelukkig huwelijk

Als ik aan ware liefde denk, denk ik aan het ultieme clichébeeld van een oud echtpaar op een bankje in een herfstig bos. Ze hebben aan een blik genoeg, en de nodige tegenslagen in hun leven heeft hun relatie onbreekbaar gemaakt. Wil ik ook! Maar hoe fix je dat, zo’n levenslange relatie? Dolly (89) en Stan Izatt (91) – zo ongeveer het meest perfecte stel op aarde – geven je het verlossende antwoord.

Ze trouwden in 1947, en zijn dit jaar dus zeventig jaar getrouwd. Zeventig jaar. Een heus mensenleven. Om het verhaal nóg schattiger te maken, ontmoette het stel elkaar toen ze als jonkies tegenover elkaar kwamen wonen in een Londense wijk. Dolly was niet meteen verliefd, sterker nog, toen ze Stan voor het eerst ontmoette, versierde ze een vriend van hem.

LEES OOK: Lief! Kleuterklas maakt het huwelijksaanzoek van deze juf onvergetelijk

Make-uploos en sluik haar

Kon Stan helemaal niks schelen, en hij deed er alles aan om haar voor zich te winnen. ‘Vraag me niet waarom, maar dat deed hij door de hele buurt te vertellen dat hij met me ging trouwen’, zegt Dolly tegen de Britse Metro. ‘Ik was vijftien, droeg nooit make-up, had sluik haar, maar hij volgde me overal. Ik begreep totaal niet wat hij zo interessant aan me vond.’ Toen Stan zijn dienstplicht in het leger moest vervullen, vroeg hij aan Dolly of hij haar wilde schrijven. En dat deed ze. Wat er precies in die brieven stond vertelt het stel niet, maar Stan kreeg gelijk: toen hij terug kwam van zijn plicht trouwden ze. En dat houden ze tot op de dag van vandaag vol.

Tell us!

En het geheim? Stan: ‘Ik heb ongelooflijk veel geduld gehad in mijn relatie met Dolly. Dat is dan ook ons geheim. Elkaar vrij laten wanneer het nodig is, en in slechte tijden al het geduld van de wereld opbrengen om te vechten voor elkaar.’ Amen.

Hoe bedoel je origineel? Deze man vraagt zijn vriendin al vijf maanden ten huwelijk, maar zij heeft niets door…

SWNS News

Reageer op artikel:
Ze zijn 70 (!) jaar getrouwd en delen hét geheim voor een lang en gelukkig huwelijk
Sluiten