Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Eten 23 maart 2019

Hot op je bord: zeegroenten in alle soorten en maten

Quinoa, edamame en matcha al eens verwerkt in je recepten? Tijd om een nieuw soort superfood toe te voegen aan je assortiment. Zeegroenten zijn hót. Niet alleen omdat het hartstikke lekker is, maar ook omdat de groenten super gezond zijn. Ze zitten namelijk boordevol voedingsstoffen.

Je hebt vast wel vaker zeegroenten gegeten, tenminste als je sushi eet. Deze lekkernij zit namelijk ook vol met zeegroentjes en is dus hartstikke gezond.

Verschillende soorten zeegroenten

Er zijn ontzettend veel verschillende zeegroenten die we kunnen eten. We hebben de meest toegankelijke zeegroenten voor je op een rij gezet.

Zeekraal: smaakt zilt en is knapperig.

Hiziki: bevat veel calcium, vitamine A, vitamine B en ijzer. Dit product koop je droog en laat je wellen in water.

Lamsoor: deze zeegroente is één van de meest gebruikte in de keuken. Je hoeft het namelijk alleen maar even te bakken in de pan.

Zilte zeekool: dit product heeft zoals de naam doet vermoeden een zilte smaak. Het komt voor in de Waddenzee en groeit ook op Texel.

Zeesla: lijkt op gewone sla en heeft grote bladeren. De groente wordt vooral gegeten in combinatie met vis.

Zelfs je kids kun je deze groenten voorschotelen. Hier lees je hoe je dat doet.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Hot op je bord: zeegroenten in alle soorten en maten
Sluiten