Sterre Touw
Sterre Touw Eten 22 januari 2018

Zeemeerminnen croissant: de foodtrend die we allemaal willen uitproberen

De foodtrends van tegenwoordig worden steeds gekken en opvallender. De nieuwste (te) gekke snack is de zeemeerminnen croissant. Een helderblauw croissantje gevuld met met sprookjesachtig gekleurde botercrème. En die willen we natuurlijk allemaal uitproberen.

De Australische bakkerij Bam Bam Bakehouse introduceerde de bijzondere lekkernij twee weken geleden en het internet gaat letterlijk los. En dat is logisch; wie wil er nou niet zo’n felblauw zeemeerminnen croissantje proeven?

LEES OOK: Organiseer een zeemeerminnen feestje voor de coolste verjaardag van het jaar

Blauwe algen

De croissant is gevuld met échte algen. De groen-blauwe algen zijn een steeds populairder wordende superfood die ervoor zorgt dat de lekkernij rijkelijk gevuld is met vitamine B en ijzer. Ook zorgen de algen voor een sterker immuunsysteem en een goede stofwisseling. En dat maakt het boterachtige croissantje nóg aantrekkelijker (en gezond als je de kleurstoffen niet meerekent).

Roze glitters

Het croissantje is bedekt met verschillende glitters en andere glanzende snoepjes. Als je een hap neemt, is het broodje binnen in gevuld met botercrème van roze of blauwe suikerspin. En dat maakt het croissantje af als ultieme zeemeerminnen traktatie. Ook super leuk voor het kinderfeestje van je dochtertje dus, waardoor al haar vriendinnetjes zich in de wereld van de zeemeerminnen kunnen wanen. En zelf wil je ze natuurlijk ook gewoon even proeven, want ze zien er toch wel héél bijzonder uit.

LEES OOK: Omarm je innerlijke Ariel met deze zeemeermin deken

Zeemeerminnen croissant

De video’s die de bakkerij op hun Instagram heeft geüpload, zorgen ervoor dat het kwijl langzaam uit onze monden loopt. En aan de reacties te zien wil iedereen de het zeemeerminnen croissantje proeven. Al is het maar één hapje. Helaas is het decadente broodje alleen verkrijgbaar bij het Bam Bam Bakehouse in Queensland. Maar je weet het maar nooit; misschien slaat de trend over naar Nederlandse bakkers.

Reageer op artikel:
Zeemeerminnen croissant: de foodtrend die we allemaal willen uitproberen
Sluiten