Zeg jij vrijdag ook ‘ik ben er even niet’?

(advertorial)

Het zit in de aard van het beestje zeggen ‘we’ dan. Moeders zorgen nou eenmaal. Voor de kinderen, voor je moeder die slecht ter been is, je zieke zus en dat er ‘s avonds een prakkie voor je partner klaar staat. Maar waarom krijgen vrouwen meestal die zorgtaken?

Feit is: vrouwen besteden twee keer zoveel uren aan zorg als mannen. Bizar eigenlijk, als je erover nadenkt. Zeker als je je bedenkt dat die verdeling al vijftien jaar hetzelfde is. En er komt alleen maar meer zorg aan als het aan de politiek ligt. Met de campagne #ikbenerevenniet wil vrouwennetwerk Women Inc. ervoor zorgen dat die extra zorgdruk niet alleen op de schouders van vrouwen terecht komt.

Durf jij je onbetaalde zorgtaken voor één dag aan anderen over te laten?

‘Wij zien deze rolverdeling als één van de belangrijkste redenen dat slechts 53 procent van de Nederlandse vrouwen economisch zelfstandig is,’ zegt directeur Jannet Vaessen.

Doe mee!

Women Inc. roept jou, en vrouwen in de rest van Nederland, op om 1 mei (Dag van de Arbeid) jouw onbetaalde zorgtaken voor één dag aan anderen over te laten: je partner of misschien je broer? Een dag om stil te staan bij je ideale zorg- en werkbalans. Met dit sociale experiment op 1 mei wil de stichting een doorbraak realiseren in de verdeling van zorg en werk!

Voor hoeveel mensen zorg jij? Doe mee met het experiment en ga naar Ikbenerevenniet.nl

Reageer op artikel:
Zeg jij vrijdag ook ‘ik ben er even niet’?
Sluiten