Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Mind 12 apr 2014

Zeg vaker JA!

Euhh…we moesten toch vaker nee zeggen? Tegen dingen die er niet toe doen inderdaad, maar vaker ja zeggen kan juist energie en een interessanter leven opleveren!

Vraagt de buurvrouw met kids die je niet zo goed kent of je even een bakkie komt doen? Zeg ja! Zoeken ze bij de bieb een voorleesmoeder? Zeg ja! Stelt je man voor om eens te gaan kamperen in plaats van naar een zonnig oord af te reizen? Zeg ja! Zeg vaker ja op dingen die je goed kunt combineren met de vrije tijd die je al hebt als gezin.

Nieuwe energie

Een buurvrouw leren kennen is leuk, terwijl jullie kids met elkaar spelen. Voorlezen in de bieb is maar wat cool voor jouw kind, die trots vooraan zit. En kamperen is misschien wel veel leuker dan je denkt, met een grijnzende man en enthousiaste kids als fijne bijkomstigheid. Vaak denken we bij ja zeggen aan dat we wéér iets moeten, maar door efficiënt ja te zeggen tegen de juiste dingen ontwikkel je jezelf en krijg je nieuwe energie. Het geeft toch een kick om iets te doen wat je nog niet eerder hebt gedaan? Ga gewoon eens buiten die geijkte comfortzone. Je ontmoet meer mensen door vaker ja te zeggen en zo rol je vanzelf in nieuwe ervaringen, met een interessanter leven als resultaat.

Wanneer heb jij voor het laatst ja gezegd?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zeg vaker JA!
Sluiten