Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Persoonlijk 13 sep 2016
Leestijd: 5 minuten

Zei ze dat echt? Deze lullige uitspraken zul je maar te horen krijgen

Elke week delen wij de meest lullige uitspraken die jullie te verduren kregen. Met opengevallen mond hebben wij de reacties op het vorige artikel gelezen, en de meest opvallende reacties onder elkaar gezet. Vooruit, zachtjes lachen mag.

Een terugblik op afgelopen week:

1. Niets met baby’s

Susan: ‘In de kraamweek kwam de verloskundige langs. Uit beleefdheid en vol trots vroeg ik of ze onze dochter even wilde vasthouden. Zei ze: ‘Nee, dankjewel. Ik heb niets met baby’s.’

2. Dossier

Maureen: ‘Ik heb een spoedkeizersnede gehad, een extra operatie, maar helaas is ons dochtertje drie dagen na die operatie overleden. Weken later komen we op de wondpoli om mijn litteken te laten checken. ‘Oh, doorgestuurd vanuit gynaecologie,’ zei de arts, ‘hoe is het met de kleine?’ BAM. Misschien volgende keer eerst het dossier even openslaan.’

3. ‘Ze lijkt wel dood’

Jessica: ‘Mijn dochtertje van een paar weken ligt heerlijk te slapen in de wandelwagen, met haar ogen een klein beetje open. Een onbekende kijkt in de wagen en zegt vervolgens vrij luid: ‘Gaat dat wel goed? Ze lijkt wel dood!’ Eh, sorry, wat?

4. Katten

Tan: ‘Mijn collega zei ‘Goh, je bent alweer zwanger? Waar begin je aan? Kinderen zijn toch vreselijk?’ Later hoorde ik dat ze zelf honderd katten heeft, dus nu snap ik het wel.’

5. Verrassing

Ophra: ‘Ik was twintig weken zwanger toen een vreemde aan me vroeg of het gepland was. Dus ik vertelde vol trots dat het gewenst was, maar dat het ook wel een verrassing was. Zegt ze ‘Oh, een verrassing? Weet je dan wel wie de vader is?’

6. Abortusmateriaal

Cindy: ‘Na mijn miskraam na twaalf weken werd ik gecuretteerd. Ik mocht pas naar huis als er een arts langs geweest was. Eenmaal aan mijn bed vertelde hij dat ze nog veel abortusmateriaal (lees: de baby) hadden moeten verwijderen. Ik was zo met stomheid geslagen dat ik daar niks op kon zeggen.’

7. Bevalling?

Jonne: Toen ik in het ziekenhuis kwam en me meldde, zei de vrouw achter de balie: ‘Oh, jij komt voor de bevalling!’ Ik kwam voor curettage… Ze heeft wel haar excuses aangeboden toen ik begon te huilen.’

8. Tweeling

Sarieke: ‘Ik was vijf maanden zwanger van onze eerste (mooie buik, trots als een pauw) en een meneer vroeg of ik al bijna uitgerekend was. Hij schrok toen ik vertelde dat ik nog vier maanden te gaan had, want ‘zijn vrouw zag er net zo uit toen ze bijna uitgerekend was van hun tweeling!’ En bedankt…’

LEES OOK: 6x waarom het fantastisch is om een tweeling te zijn>

9. Ongelukje

Marjolein: ‘Ik was per ongeluk zwanger van mijn tweede (oudste was toen vijf maanden). Toen ik twaalf weken zwanger was verloor ik wat bloed. De echo toonde aan dat het meisje niet meer gegroeid was na de zevende week. Één dag later kwam de miskraam. Een vriendin zei toen: ‘Nou ja, het was toch een ongelukje.’

10. Succes!

Emma: ‘Mijn man en ik vertelden blij aan een kennis dat we een tweede kindje kregen, haar reactie: ‘Hmm. Nou, succes hè!’

11. Weer een jongen

Diewke: ‘Bij mijn derde, prachtige zoon: ‘Aaaach, weer een jongen? Nou ja, je moet maar denken: als het maar gezond is!’

12. Ruggenprik

Irmgard: ‘Tijdens de bevalling had ik een weeënstorm, dus moest ik naar de OK voor een ruggenprik. Heb ik die net gehad, staat de anesthesist achter het gordijntje iemand uit te foeteren of ze bij de verloskunde soms denken dat ze op de OK niets beters te doen hebben dan ruggenprikken zetten bij ‘die vrouwen’. Het is dat ik zo moe was, anders had ik hem een weeënstorm toegewenst!’

13. HEMA

Mara: ‘Ik stond eens in de rij voor de wc bij de HEMA, toevallig naast een andere zwangere vrouw. Ik kende haar totaal niet. Opeens zei iemand in die rij (ook een vreemde) ‘Ach wat leuk, jullie zijn vriendinnen en samen zwanger? Zeker ook tegelijk uitgerekend? Jullie schelen niet veel zo te zien!’ en hij gaf een knikje naar onze buiken. De vrouw en ik keken elkaar aan, we wisten immers niet van elkaar hoe ver we waren. Ik zei: ‘Ik was gisteren uitgerekend, maar we kennen elkaar niet hoor, dus geen idee.’ En de zwangere vrouw naast me: ‘Eh, ik ben bijna vijf maanden zwanger.’ Die man wist niet waar hij kijken moest.’

14. Zei ze dat echt?

Cindy: ‘Van een collega die zelf lang bezig was geweest kinderen te krijgen, kreeg ik na de derde miskraam te horen dat ik maar blij moest zijn. Mij lukte het immers om zwanger te raken, dat was haar heel lang niet gelukt.’

15. Bloeddruk meten

Marije: ‘Na het verlies van onze derde moest ik mijn bloeddruk laten meten. Zegt de assistente ‘Gefeliciteerd met je kindje!’ Ik zei dat hij was overleden. Ze was daarna ook niet meer werkzaam bij m’n huisarts.’

16. De harde realiteit

Anke: ‘Mijn zoontje (negen maanden, maar zeer groot voor zijn leeftijd waardoor hij vaak veel ouder werd geschat) met een spierziekte kon nog niet in het winkelkarretje zitten en dus droeg ik hem lekker bij me in een draagdoek. De winkeldame aan de kassa vond het nodig om kritiek te uiten dat mijn zoontje niet zo blij leek in de doek. Volgens haar hing hij daar maar zo zielig. Ze zag in zijn ogen dat hij veel liever in het karretje wilde zitten. Na vijf minuten lang te hebben geprobeerd deze opmerking af te wimpelen of te negeren, confronteerde ik haar op een beleefde manier met onze harde realiteit. ‘Ow’, was het enige dat nog uit haar mond kwam.’

17. Beter plannen

Anouk: ‘Na jaren proberen zwanger te worden en een miskraam verder, was ik hoogzwanger in de zomer. Vervolgens kreeg ik de opmerking dat ik het dan maar beter had moeten plannen… Auw.’

Wat is de meest lompe, respectloze opmerking die jij voor je kiezen kreeg? Deel ‘m met ons!

Haha! 20 x ouders die pas écht een rotdag hebben>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zei ze dat echt? Deze lullige uitspraken zul je maar te horen krijgen
Sluiten