Lekker voor de kids! #12 Zelf chips maken met twee verschillende dips

Elke week delen we een nieuw recept met je dat geschikt is voor kids. Zo stouw je zelfs bij de moeilijkste eters een portie groenten naar binnen en veel van deze recepten zet je ook nog eens binnen een handomdraai op tafel. Deze week delen we een heerlijk recept van Culy: zelf chips maken met twee dips.

Zelf chips maken

We beloven je dat we volgende week weer met een waanzinnig gezond recept komen (guilty) maar we konden jullie dit té leuke recept niet onthouden. Zelf chips maken is namelijk ook nog eens een leuke activiteit voor in de kerstvakantie, wel voor wat oudere kids.

De ingrediënten

Met onderstaande ingrediënten maak je chips voor ongeveer 4 personen.

De chips:

  • 500 gram Opperdoezer ronde (of andere vastkokende aardappelen)
  • 1 liter koolzaadolie
  • Zout
  • De sour cream & onion dip:

  • 125 gram zure room
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • Snufje knoflookpoeder
  • 1 eetlepel verse bieslook, fijngehakt
  • Peper & zout
  • De chocoladedip (ja, écht!):

  • 100 gram pure chocolade
  • Zeezout (grof)
  • zelf chips maken

    De bereiding van de chips

    Het begint bij het maken van de chips, de dips zijn daarna aan de beurt. Voordat je de aardappels gaat snijden, maak je ze eerst goed schoon onder de kraan. Dep ze daarna even droog in een theedoek. Snijd ze in hele dunne plakjes, dat kun je het best doen met een mandoline.

    Leg elk plakje aardappel te drogen op keukenpapier. Strooi er het zout overheen en laat het nog 15 minuten zo staan zodat het vocht zoveel mogelijk uit de aardappelen kan trekken.

    Verhit nu de olie in een diepe pan op het vuur. Leg de aardappel schijfjes er 30 seconden in. Als het olie heet genoeg is, zien ze er dan goudbruin uit. Laat de chippies nu uitlekken op het keukenpapier (en vooral ook goed afkoelen). Tip: frituur niet te veel aardappel schijfjes tegelijk, dan koelt het olie te veel af en worden ze sompig.

    De bereiding van de dips

    Nu kunnen de kinderen losgaan met de dips. Voeg alle ingrediënten van de sour & cream dip bij elkaar, roeren maar. Top af met wat bieslook.

    Smelt de chocolade au bain marie en strooi er wat grof zeezout in. Klaar is Kees! Nu is het nog een kwestie van een leuke film uitzoeken voor het hele gezin en snacken op de bank.

    Reageer op artikel:
    Lekker voor de kids! #12 Zelf chips maken met twee verschillende dips
    Sluiten