Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kinderen 5 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Zelf klei maken om uren mee te spelen en variëren

Tijdens de vakantie is niets leuker dan tijd met de kinderen door te brengen en zelf speelgoed en knutselspullen te maken. Zo maakten we eerder al slijm. Nu is het de beurt aan klei, want zelf klei maken is supersimpel, heel erg leuk om te doen en je hoeft nooit meer naar de winkel voor Play Doh klei.

In de vakanties, zoals de kerstvakantie, voorjaarsvakantie, mei- en zomervakantie heb je over het algemeen meer tijd thuis. De kinderen hebben vakantie en je maakt er een gewoonte van om leuke dingen te doen. Maar elke dag de deur uit, naar een pretpark of binnenspeeltuin is én duur én helemaal niet nodig als je het thuis interessant maakt. Door samen te bakken, knutselen en eigen DIY speelgoed en baksels te maken.

LEES OOK: Knutselen met eierdozen is ook al zo leuk tijdens de vakantie of in het weekend.

Zelf klei maken is zo’n voorbeeld van een makkelijk DIY, die een hele hoop plezier oplevert. Als je er extra veel van maakt heb je meteen een cadeautje om aan vriendjes, vriendinnetjes en neefjes en nichtjes te geven. En wat overblijft kan mooi mee naar school.

Zelf klei maken recept

Het recept voor deze zelfgemaakte klei is extra leuk doordat je er – passend bij het moment –
geurtjes doorheen mixt en speciale kleurstoffen toevoegt. Glitters toevoegen kan ook. Als je nog nooit klei hebt gemaakt, vrees niet, het is ontzettend makkelijk. Je maakt in no-time meerdere kleuren binnen het half uur. Een groot deel van de ingrediënten heb je waarschijnlijk van het bakken van deeg/muffins/cupcakes al in huis.

LEES OOK: Maak deze coole 3D-verf vooral ook eens (met maar 3 ingrediënten).

Ingrediënten per kleur klei:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram zout
  • 2 eetlepels olie
  • 225 ml warm water
  • kleurstof (natuurlijk of uit een flesje)
  • geurstof (of natuurlijke geur zoals pepermunt, kaneel, lavendel, rozen) en glitters
  • grote kom
  • 4 bakjes voor elke kleur klei

Bereiding:
Verdeel het water over vier bakjes voor elke kleur klei. Voeg in elk bakje de gewenste kleurstof en geur toe. Wil je glitterklei, voeg dan ook glitters toe. Voeg een halve lepel olie toe per bakje.
Meng in de grote kom de bloem met het zout. Verdeel vervolgens het mengsel over de vier bakjes en meng het geheel goed door met een lepel.

Strooi wat bloem op een werkvlak op je keukenaanrecht of tafel en kneed goed door. Thats all!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme