Zelf Taaitaai poppen bakken met Sinterklaas (weer eens wat anders!)

Culinair

Deel van het grote Sinterklaas plezier is de voorbereiding en dat alles in het teken van Sint, Piet en pakjesavond staat. En daar hoort pepernoten en banketletters bakken bij. Deze keer maken we iets nieuws! Zelfgemaakte taaitaai poppen. Hoe leuk is dat!

Je kunt natuurlijk een grote zak met taaitaai halen in de winkel, maar veel leuker en onderdeel van de feestvreugde is het om samen in de keuken te staan om wat Sint snoepgoed zelf te gaan maken. Deze keer maken we helemaal zelf taaitaai.

LEES OOK: Van bakken voor anderen word je gelukkig, nog meer reden om aan de slag te gaan.

Ingrediënten taaitaai poppen:

– 300 gram bloem
– 300 gram vloeibare honing
– 2 eetlepels (schenk)stroop
– 1 theelepel anijszaad
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 eetlepel speculaaskruiden
– snufje zout

Bereidingswijze taaitaai poppen:

– Voorbereiding: 10 minuten
– Bereiding: 15 minuten
– Extra tijd: 1 uur in de koelkast
– Klaar in: 1 uur en 25 minuten

Mix de ingrediënten door elkaar tot een deeg dat goed gemengd is en van een goed samenhang is. Zet het deeg weg (afgedekt) en laat het een uur rusten. Zet het weg in de koelkast. Rol het deeg helemaal uit. Dikte ongeveer 1 centimeter. Kies leuke vormpjes uit met de kinderen en druk de vormpjes uit. Leg ze op de bakplaat. Bakpapier niet vergeten! Bak de taaitaai in 15 minuten bruin in oven op 180 graden celcius.

Meer leuke content? Like ons op Facebook