Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Beauty 11 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

Sun kissed skin met zelfbruiner? Dit zijn de fijnste tips!

Wil je op een gezonde manier een zomerse tan creëren? Dan is zelfbruiner hét perfecte middel! Om jouw skin sun kissed te krijgen zet Famme de fijnste fake tan tips voor je op een rijtje.

Hét product

Net zoals de ene shampoo wel werkt voor de lokken van je vriendinnen, maar niet voor jouw haardos is het ook een heuse zoektocht naar de juiste zelfbruiner. Laat je goed adviseren, lees recensies en probeer een klein beetje uit op een stukje huid voor je er niet bruin, maar oranje bijloopt deze zomer.

First things first

Heb je een afspraak bij de schoonheidsspecialiste? Moet je je benen ontharen? Of kun je een bezoekje aan de pedicure niet langer uitstellen? Vink alle beauty behandelingen af voor je met een zelfbruiner aan de haal gaat om vlekken te voorkomen.

Lees ook: Sugaring: Leer alles over ontharen met suikerwax (+ recept!)

Hydratatie

Heb je een droge en/of geïrriteerde huid? Make sure dat je huid zo egaal mogelijk wordt voor je er een kleurtje opsmeert. Probeer zo kort en koud mogelijk te douchen en smeer je huid na elke douchebeurt goed in met een hydraterende lotion.

Scrub

Scrub alle dode huidcellen weg met een zachte scrub, zodat je huid in staat is om de kleur goed op zich te nemen. Neem vooral de ruwe plekjes, zoals je knieën, ellebogen, enkels en hielen goed mee. Gebruik liever geen scrub op oliebasis, dit kan vlekken veroorzaken en dat wil je natuurlijk niet hebben!

Shower

Neem voor het aanbrengen van de zelfbruiner een douche, maar gebruik geen cosmeticaproducten met oliën. Dep je huid goed droog en smeer alleen de ruwe plekjes van je huid in met een ietwat vettige lotion, om donkere vlekken te voorkomen.

Hulpmiddel

Het is niet verstandig om kleding te dragen, omdat kledingstukken het product raar uit kunnen wrijven. Ook wil je voorkomen dat je kleding onder de vlekken komt te zitten. Het enige wat je nodig hebt is een speciale handschoen, zodat je meer controle hebt bij het uitvegen. Zorg trouwens ook dat er iemand in de buurt is die je rug kan insmeren!

Smeren

Gebruik nooit teveel product en werk vanaf je tenen naar boven. Smeer het spul goed uit met cirkelende bewegingen. Breng alleen de restjes zelfbruiner op je handschoen aan op je gezicht en veeg het zachtjes uit richting je haarlijn om een natuurlijke look te creëren.

Je handen

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je handen wit blijven. Je kunt de allerlaatste restjes zelfbruiner gebruiken om je handen te voorzien van een tan. Om je nagels te beschermen kun je ze voorzien van een leuk nagellakje. Ook kun je je nagelriemen invetten met vaseline.

Drogen

Laat het spul goed intrekken en opdrogen. Trek bij voorkeur een zijde badjas aan. Wacht tenminste 8 uur voor je weer onder de douche stapt. Dep je huid zachtjes droog en probeer niet te wrijven. Smeer jezelf in met lotion om de kleur te behouden.

Lees ook: Zo bereid je je huid goed voor op de zon

Vlekjes?

Zie je vlekjes en/of streepjes? Deze kun je makkelijk verwijderen met een halve citroen. Wrijf deze 2 minuutjes op de plek en doe daarna hetzelfde met een vochtige baddoek and you’re good to go!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme