Renée
Renée Algemeen 20 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Dé vraag die iedere zelfrespecterende moeder zichzelf zou moeten stellen

Stel, je zou terug in de tijd gaan met de ervaring die je nu hebt als moeder. Welk advies zou jij je zwangere zelf dan geven? Bijvoorbeeld dat het allemaal wel goedkomt en dat je je niet zo druk moet maken. De website Scarry Mommy doet er nog een schepje bovenop. Volgens hen zou iedere zelfrespecterende moeder nu zichzelf de volgende vraag moeten stellen.

Zelfrespecterende moeder, stel jezelf de volgende vraag

Claire Nicogossian schrijft: ‘Hoe langer ik moeder ben, hoe vaker ik moeders zie die iedere dag dingen voor hun gezin doen. Het is geweldig en inspirerend. Maar het probleem is dat zoveel moeders moeite hebben met het zien en erkennen van hun krachten en sterke punten.’

Daarom heeft Claire één boodschap aan iedere zelfrespecterende moeder. Vraag jezelf het volgende: wat zijn mijn sterke punten?

‘Zoveel moeders leven met een mindset van schuld, zorgen en stress, zonder even te pauzeren en te zien wat ze wel goed doet. Heb je ooit opgemerkt hoe een moeder een andere moeder complimenteert? Nog voordat het compliment gezakt is reageert ze door haar zwakke kanten te benoemen, in plaats van het compliment te ontvangen.’

LEES OOK: 5 redenen waarom het fantastisch is om een gevoelige zoon te hebben

Tijd voor verandering

Liever moeder, het is tijd voor verandering. Oké, het is niet voor iedereen even makkelijk om sterke punten te benadrukken. Helemaal als je het niet gewend bent. Maar oefening baart kunst.

Misschien verdien jij lovende woorden omdat je zoveel geduld hebt als moeder. Of misschien voel jij feilloos aan wat je kinderen nodig hebben en lijk jij op twee plaatsen tegelijk te kunnen zijn.

Hoe dan ook, als zelfrespecterende moeder die je bent is het niet erg om af en toe stil te staan bij de vraag. Want waar blink jij eigenlijk in uit als het om het moederschap gaat? Grote kans dat je minstens vijf dingen kunt benoemen als je hier echt bij stilstaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme