Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Persoonlijk 22 nov 2016
Leestijd: 4 minuten

Zet je schrap, het is weer tijd voor de ontzettend lullige uitspraken

Sommige opmerkingen kunnen gewoon écht niet. Maar helaas blijven ze gemaakt worden. Bij Famme selecteren we een aantal opmerkingen die jullie met ons delen. Om vervolgens met open mond te lezen.

1. Eieren rapen

Juut: ‘De gynaecoloog kwam tijdens mijn bevalling vragen of het wat zachter kon. Mijn toenmalige partner en de vader van het kind schoot helemaal uit z’n slof. ‘Doe normaal man! Ze ligt te bevallen! Geen eieren te rapen!’

2. Extra hulp, en snel een beetje!

Elsina: ‘Na een bevalling van 36 uur ging de het ineens heel snel en kreeg ik het gevoel dat ik eindelijk kon persen, ofwel persweeën. Toen ik dat doorgaf aan de verpleging, zei ze: ‘Ja, dat kan’ en liep weg. Een kwartier later kwam de verloskundige even checken hoe het met me ging. Die wist niet hoe snel ze alle telefoonlijnen open moest zetten voor extra hulp, want ze zag het hoofdje al. Niet veel later 3 zusters de kamer opgerend.’

Ouderschapsbingo; welke van deze 11 uitspraken kun jij dagelijks (vele malen) afvinken?

3. Olifantenpoten

Wendy: ‘Ik hield de laatste weken van de zwangerschap erg veel vocht vast, met name bij mijn voeten en enkels. Toen ik dit aangaf bij de gynaecoloog zaten we allebei aan de andere kant van de tafel, dus het was niet direct zichtbaar voor haar. Toen ik voor de echo opstond, zei ze: ‘Zo dat zijn inderdaad net olifantenpoten.’ Uh, juist ja.’

4. Vruchtwater of in je broek geplast?

Angelique: ‘Van mijn middelste kind lag ik in de behandelkamer en het voelde alsof er wat knapte in mijn buik. Ineens kwam er een lading vocht naar beneden. Overduidelijk vliezen gebroken. Maar volgens de verpleegkundige kon dat niet (hoezo niet?). Ze rook aan haar vingers waar het aan zat (ieuw) en vroeg of ik vaker in mijn broek plaste… Natuurlijk was het uiteindelijk wel vruchtwater vanwege gebroken vliezen.’

5. Niet ingelezen

Daisy: ‘Bij mijn eerste zwangerschap ben ik met 18 weken een tweeling verloren. Ze zijn beide stil geboren. Toen ik opnieuw zwanger was en voor de 20 weken echo naar de echoscopiste ging, kreeg ik de opmerking dat een tweede kindje wel heel leuk was, zeker ook voor de oudste. Uhm, die had zich helemaal niet ingelezen dus. A) het was ons derde kindje, en B) de oudsten waren er helaas niet meer.’

Hilarisch: 14 uitspraken van kinderen over piemels en plassers

6. Persdrang

Marieke: ‘Haha, bij de tweede bevalling voelde ik de persdrang, waarop ik tegen de stagiaire zei dat ik moest persen. De verloskundige stond in de woonkamer wat laatste dingetjes voor te bereiden. De stagiaire antwoordde dat ik geen persdrang had en liep weg, waarop ik de verloskundige hoorde roepen: ;Als zij zegt dat ze persdrang heeft dan is dat zo. Terug!’

7. Één is geen? Ja daaaag

Laura: ‘Afgelopen week begonnen met werken na mijn verlof. Onze zoon is nu 15 weken.
Een klant vroeg hoe het met de kleine man gaat. Ik vertel dat het eindelijk rustiger in huis wordt na een lang voortraject, zware bevalling met uiteindelijk spoedkeizersnede, en ons zoontje kwam pas na drie weken thuis. Meteen daarna vraagt ze wanneer we aan de tweede beginnen, want ‘één is geen’.

Lees ook: 10 x waarom enig kind zijn helemaal niet zielig is

8. ‘Goh, ik had erger verwacht’

Tjitske: ‘Ik had behoorlijke bekkeninstabiliteit en er is een verkeerde inschatting gemaakt qua bevalling. Achteraf was een keizersnede beter geweest voor mijn bekken. 3 weken na de bevalling kon ik nog steeds bijna niks, toen kwam de fysiotherapie aan huis en zei: ‘Goh, ik had erger verwacht’. Pardon?’

10 typische omdenk-uitspraken van kinderen die het leven een stuk mooier maken

9. Dit wil je níet horen

Nicole: ‘Tijdens een zeer heftige bevalling (kindje op intensive care, spoed-operatie en ruim 2,5 liter bloed verloren) is er zeven keer geprobeerd om een ruggenprik te zetten (door 3 verschillende artsen). Helaas is het niet gelukt. Er was redelijk wat paniek in de tent. Totdat één van de verloskundigen zei: ‘Nu prikken we niet meer. Teveel risico. Dadelijk hebben we wel een kindje, maar geen moeder meer.’ Top. Daar lig je op te wachten.’

10. Borstvoeding voor m’n man?

Irma: ‘Na de bevalling van mijn voldragen en helaas overleden zoon werd mij gevraagd of ik borstvoeding wilde geven. ‘Aan wie dan? Mijn man drinkt melk uit een pak…’

De opmerkingen van vorige keer gemist? Die lees je terug als je op deze link klikt.

Laura: “5 dingen die ik altijd al wilde zeggen aan mijn vriendinnen zonder kinderen”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zet je schrap, het is weer tijd voor de ontzettend lullige uitspraken
Sluiten