Zet je wekker maar: dit is het beste tijdstip om seks te hebben

Ben jij geen ochtendmens? Jammer dan, het is aan te raden om voortaan tóch maar even die wekker te zetten! Tenminste, als je een goed seksleven wilt hebben. De beste tijd om seks te hebben is volgens wetenschappers namelijk behoorlijk vroeg…

Uit de veren

In een studie in opdracht van Forza Supplements werd onderzocht wat het beste tijdstip is voor bepaalde activiteiten. Dus jawel, ook een robbertje seks werd hierin meegenomen. En het beste moment om dat te doen is – tromgeroffel – om half acht ‘s morgens. Let wel: je moet dan om kwart voor zeven de wekker zetten. Drie kwartier na het opstaan is je energielevel namelijk het hoogst. Beide seksen hebben dan het meeste uithoudingsvermogen. En van de endorfinen (geluksstofjes) die je tijdens de stoeipartij aanmaakt, pluk je de rest van de dag de vruchten.

Het ideale schema

Voor het onderzoek werd aan duizend gezonde en actieve mensen gevraagd wat voor hen de beste tijden waren om bepaalde activiteiten te ondernemen.

Er kwamen meer goede aanraders. Wil je het beste uit je dag halen, dan is dit het ideale tijdsschema:

6.45 uur: Opstaan

Dit is het beste tijdstip om op te staan, na een slaap van tussen de zeven en negen uur. Tot je achttiende heb je ongeveer tien uur slaap nodig.

7 uur: Hardlopen

Door voor het ontbijt te sporten, verbrand je nog meer vet.

7.15 uur: Ontbijt

Dit doe je zo’n dertig minuten na het opstaan. 84 procent van de respondenten van het onderzoek gaven aan dat op vaste tijdstippen eten de beste manier is om af te vallen.

7.30 uur: Sexy time

Drie kwartier na het opstaan is de beste tijd voor een potje seks: de slaperigheid is dan verdwenen, jullie zijn uitgerust en de energielevel is het hoogst. Ook is er een piek in het testosteron, wat betekent dat jullie het langer volhouden.

9.45 uur: Werk

Onze mentale piek bereiken we drie uur na het ontwaken. Dan zijn je geheugen, concentratie, focus en creativiteit het beste. Gebruik dit tijdstip dus om klusjes te doen die inhoudelijk veel van jou vragen.

10.45 uur: Ontspannen

Dan is je stressniveau het hoogst, zeker in het begin van de week als je to-do lijst eindeloos lijkt.

12.15 uur: Lunch

Het beste eet je vier uur na je ontbijt je lunch. Driekwart van de deelnemers gaf aan dat ze er baat bij hebben om nooit een maaltijd over te slaan.

15.30 uur: Pas op voor de snack attack

Op dit moment is je zelfbeheersing het zwakste. 39 procent van de deelnemers vertelde dat de middagdip de grootste boosdoener is bij het mislukken van een dieet.

18 uur: Avondeten

Pas ook hierbij op dat je niet te veel eet. 72 procent van de respondenten zegt dat ze tijdens het diner erop letten om dan niet over het aantal calorieën heen te gaan die ze met de lunch genuttigd hadden. Zo ga je niet ineens schransen.

18.10 uur: Wine ‘o-clock

Nu ontspan je je na een lange werkdag. Drink dat wijntje niet te laat, want je lever heeft vier uur nodig om alcohol te verwerken. En met teveel alcohol in je lijf slaap je onrustig.

18.30 uur: Trainen

Uit onderzoek blijkt dat je kracht zich gedurende de dag opbouwt en piekt in de vroege avond. Dit is dus het beste tijdstip om aan de gewichten te hangen in de sportschool.

22.10 uur: Slapen

Hierbij wordt rekening gehouden dat het 20 minuten duurt om in slaap te vallen, en 90 minuten voor je de niet-REM-slaap bereikt, waarna je echt tot rust komt.

Geen ochtendpersoon? Geen nood: dan schuif je alles op. Sta je bijvoorbeeld twee uur later op dan het aangeraden tijdstip, dan schuift alles twee uur op. Als je maar rekening houdt met de verschillende pieken en dalen. Makkelijk toch?

Ben je vaak vergeetachtig? Hup, aan de bak! Vrouwen die vaker seks hebben, hebben een beter geheugen.

Reageer op artikel:
Zet je wekker maar: dit is het beste tijdstip om seks te hebben
Sluiten