Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Body 10 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Zet je wekker maar! Dit is hét ideale tijdstip voor seks

Er bestaat een ideale tijd voor een fijne vrijpartij. Het ligt voor de hand om de denken dat je het beste ‘s ochtends of ‘s avonds tussen de lakens kunt duiken, maar niets is minder waar.

De ideale tijd voor een potje seks is namelijk drie uur ‘s middags. Precies, midden op de dag als iedereen aan het werk is. Handig, not! Uit onderzoek is gebleken dat mannen om deze tijd veel oestrogeen in hun lichaam hebben, een hormoon dat ervoor zorgt dat ze meer emotioneel betrokken zijn. Vrouwen maken om dezelfde tijd veel cortisol aan, een hormoon dat ze alert en energiek zijn. Gooi deze twee ingrediënten bij elkaar, stop er wat liefde en lust bij en voilá, het perfecte potje seks is geboren.

Bron: tumblr

It’s all about the hormones!

Hormoonexpert Alisa Vitti omschrijft drie uur ‘s middags als de echte ‘afternoon delight’. Ze schreef WomanCode, een boek over de hormonen in ons lichaam. Volgens Alisa produceren mannen in hun slaap heel veel testosteron, een hormoon dat ervoor zorgt dat ze zin in seks krijgen. In de ochtend en tegen de middag hebben mannen een flinke testosteronpiek, waardoor zij op deze momenten het meeste zin in seks hebben. ‘s Middags daalt het testosteronlevel weer en stijgt het oestrogeenlevel, waardoor dit de beste tijd is voor een vrijpartij.

Nog een kleine tip van Alisa: de beste tijd van de maand voor vrouwen om seks te hebben is in de tien dagen voor óf na de ovulatie. Je staat volgens haar in die dagen meer open voor seksueel plezier. Timen maar, ladies!

Deze 10 seksmythes moet je geen minuut langer geloven >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zet je wekker maar! Dit is hét ideale tijdstip voor seks
Sluiten