Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Advertorial in archief 7 dec 2015
Leestijd: 4 minuten

Zet jezelf (veel) vaker op nummer één!

Famme’s Muriel heeft de 20 dagen Gave Huid Challenge doorlopen. De uitdaging had niet op een slechter moment kunnen komen, hoewel Muriel eigenlijk altijd wel een excuus heeft om te druk te zijn met alles behalve zichzelf. Een confronterend (voor haar dan, hè) verslag.

In mijn vorige post refereerde ik er al aan: discipline en structuur zijn de bouwstenen voor een leven in balans. Zeker voor moeders met een overvolle agenda die geleefd worden door hun huisgenoten (in mijn geval: man, drie jongetjes en een grote jonge hond). In de laatste week van de challenge verhuis ik voor de vijfde keer in vier jaar (zonder verhuisbedrijf dit keer) en dat maakt dat ik mijn goede voornemens maar moeilijk kan volhouden.

Slaapgebrek door het inpakken, non-stop rennen en vliegen om alles te regelen, en veel te zware dozen tillen. Ik zorg deze week slecht voor mezelf, haal pizza en kant-en-klaar maaltijden en vergeet voor het gemak even dat ik een uur vroeger naar bed zou gaan en meer tijd zou nemen om te ontspannen. En de klok een uur terug zorgt er ook nog eens voor dat mijn kinderen om 05.30 uur bij mijn bed staan, in plaats van dat ik een uur langer kan slapen, zucht.

Beautyzonde

Afgelopen week heb ik mij twee keer schuldig gemaakt aan een hardnekkige beautyzonde: het niet reinigen van mijn huid voor het slapengaan. En dat voelt meteen onprettig, omdat ik weet en voel dat het goed voor mijn huid is om het op de juiste manier te reinigen.

Terwijl ik op maandagochtend om acht uur op straat loop met de hond kom ik een buurvrouw tegen die zegt dat ik er als een uitgewrongen theedoek uitzie. En ze heeft gelijk. Ik voel me ook wel als een vaatdoek. De afgelopen dagen heb ik daarom besloten om de dozen de dozen te laten en weer tijd te stoppen in mijn ochtendritueel met lang douchen en uitgebreide huidverzorging.

Tevens trakteer ik mezelf op een aantal uur volledig vrij van verplichtingen. In de spiegel zie ik ondanks de moeheid van eerder deze week, dat mijn huid er an sich veel beter uitziet dan enkele weken geleden. Nu ik weer een aantal dagen de tips en tricks heb toegepast zijn de vlekjes en oneffenheden zo goed als verdwenen. Dat moet toch komen omdat ik elke dag de Normaderm dagcrème gesmeerd heb. Drie weken geleden had ik last van een huid met vlekjes en plekjes en het ziet er nu veel rustiger uit. Reminder: tijd voor jezelf nemen en trouw blijven smeren betaalt zich uiteindelijk altijd uit.

Makreel & BB Cream

Ik open nog even de berichten die ik van De Gave Huid Challenge heb gekregen grappig genoeg staan de laatste drie berichten dicht bij mezelf. Er wordt gerefereerd aan het grote belang van voldoende slaap, de voordelen van het eten van vette vis (laat ik nou net een flink stuk makreel voor op de boterham gekocht hebben) en de BB cream van Normaderm wordt toegelicht. Ik smeer de BB cream elke dag na mijn dagcrème op. Sowieso ben ik fan van BB creams, maar met deze van Normaderm blijven mijn poriën ademen en raken ze niet verstopt. Ik zie er altijd meteen fris en egaal uit.

Resumerend ben ik niet altijd de meest ideale challenger geweest dankzij de verhuizing, maar over het algemeen ben ik tevreden. Het is iedere dag weer jongleren met alle ballen die ik hoog moet houden en soms dondert er onvermijdelijk eentje naar beneden. Dat heb jij vast ook! Balans vinden in je leven is harde afspraken maken met jezelf en daarmee jezelf op één zetten. Ik blijf dus voorlopig nog even de tips toepassen. En ik spreek met mezelf af: dit werken aan balans in mijn leven, tijd voor mezelf en een gezonde huid is vanaf nu niet mijn ‘challenge’ maar mijn levensstijl!

Blijf jij ook smeren met Normaderm? Met deze kortingsbon krijg je € 5 korting op de anti-onzuiverheden dagcreme van Normaderm! Print de bon uit, vul hem in en lever hem in bij een drogist bij jou in de buurt om direct € 5 korting te krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zet jezelf (veel) vaker op nummer één!
Sluiten