Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Mind 23 okt 2014

Zeven dagen afzien… Helweek

Fammes Els waagt zich aan de Helweek. Een week waarin je uit je comfortzone stapt, je dagelijkse routine doorbreekt en je verder reikt dan normaal.

Afgelopen week schreef ik al over mijn Helweek-avontuur. Gaat deze week mijn leven veranderen, zoals Erik Bertrand Larssen mij belooft? Who knows, maar ik ben wel in voor deze Sonja Bakker 2.0. Tijd voor wat meer mindfulness en die schop onder m’n reet.

Dinsdag

Ik merk dat ik alles met meer aandacht doe. In no-time schrijf ik twee pagina’s met de leukste cultuurtips voor een mannenblad en werk meteen even het interview met die BN’er uit. Hatsa, om 6.00 uur gooi ik er nog wat mailtjes uit (‘Zo, jij bent vroeg op zeg’, krijg ik een paar uur later terug). Ik heb zowaar tijd om rustig het nieuws te lezen en Een Goed Gesprek met de partner te voeren tijdens het ontbijt. Vriendin M. motiveert me wanneer ze venijnig whatsapp’t: ‘Die Helweek lijkt me echt compleet nutteloos’. Ik kan eigenlijk alleen maar lachen om deze zure reactie. Het leven wordt een stuk leuker wanneer je af en toe eens iets nieuws probeert. Van proberen het beste uit jezelf halen is nog nooit iemand slechter geworden, toch?

The bad news is: time flies. The good news is: you’re the pilot.

Woensdag

‘Ik heb het eigenlijk wel weer een beetje gehad met die helweek,’ roep ik vanachter mijn computer naar mijn vriend die een smoothie maakt. Het is wederom vroeg 5.15, maar dat vind ik niet eens zo erg. De eerste tien minuten doen pijn, maar al snel ben je druk bezig met je to-do-list. Wel had ik vandaag verschrikkelijk veel zin om hersenloos tv te kijken. Geer en Goor ofzo… Gewoon, omdat het kan. Vandaag staat in het teken van time-management. Wat blijkt? Ik was voorheen helemaal niet zo verkeerd bezig. Zo maakte ik al dagelijks lijstjes met dingen die ik moet doen (in kleine sub-stapjes, zodat je jezelf motiveert), verwerkte ik deze in mijn weekagenda en hou ik er een jaarplanning op na. Oké, de laatste iets minder. Wel leuk, om zo even stil te staan met wat je over een jaar wil doen en bereiken.

Donderdag (vandaag)

Ik sta op met de gedachten ‘Oké, ik lig hier pas weer over 41 uur. En ik heb spierpijn’. Het staat echt geschreven op pagina 129: ‘Je werkt vandaag de hele nacht door’. Hopelijk krijg ik dan een hoop van mijn to-do-list voor deze week afgestreept. Ik baal er een beetje van dat ik nog steeds geen visitekaartjes heb gemaakt of mijn gordijnen korter. Ik heb deze week zoveel (freelance) werk, dat ik weinig tijd heb voor klussen die er al maanden liggen. Ik gok dat wanneer je moeder bent, je misschien hetzelfde overkomt. De schaarse uurtjes die ik over heb en normaal relaxend op de bank zou doorbrengen, besteed ik nu aan sport en het huishouden. En joh, ik voel me bizar genoeg een stuk energieker. Grote pré ook, want in het huishouden loop ik nogal eens achter de feiten aan. Mijn badkamer is clean as a whistle en vanavond gaat mijn kledingkast eraan geloven. En op mijn werk krijg ik van andere online redacteuren respect: ‘Wow, kijk je écht alleen op de Famme-Facebook? Niet op die van jezelf? En je kijkt ook geen tv?!’. Yes, deze beeldscherm-verslaafde is goed bezig en dat geeft een lekker gevoel.

De andere opdracht voor vandaag: reken af met een angst. Pfoeh, welke van de tientallen dan? Eentje die ik echt irritant vind, is dat ik heel snel bang ben wanneer ik ‘s avonds over straat moet. Zelfs als er een kat oversteekt schrik ik al, terwijl ik vroeger in m’n eentje zonder probleem van de kroeg naar huis fietste (natuurlijk wel even een belletje wanneer ik thuis was). Vanavond ga ik dus zonder stress een rondje door de stad fietsen, want kom op: how hard can it be?

Ik ben héél benieuwd hoe aankomende nacht gaat zijn. Lees aanstaande zondag op Famme hoe het me is vergaan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zeven dagen afzien… Helweek
Sluiten