Gina Koninkx
Gina Koninkx Gezondheid 21 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Help, het hele gezin ligt ziek in bed! 4 tips om snel weer fit te zijn

De griep slaat om zich heen de laatste tijd en als het je al was gelukt niet verkouden te worden, is het moment nu helaas toch daar. En niet alleen jij, het hele gezin ligt ziek in bed. Heel vervelend. .. tips om er met z’n allen snel vanaf te komen.

Oei! Het huis is een ziekenboeg

Als alleen de kids ziek zijn, ben jij degene die voor ze zorgt. Maar hoe moet dat als je zelf ook beroerd in bed ligt? Geen paniek, deze tips helpen je erdoor heen.

1. Stel prioriteiten als je ziek bent

Het is niet erg dat de was zich momenteel even opstapelt (behalve als de bacillen uit hun voegen barsten). Wat je zieke kids op dit moment nodig hebben, is een knuffel van hun moeder. Dat kan gelukkig ook vanuit bed als je zelf ook ziek bent.

2. Vraag je (schoon)ouders om hulp

Als je zelf ziek bent, al helemaal als je je hondsberoerd voelt, bestaat er natuurlijk een kans dat je even niet goed kunt zorgen. Los van knuffelen. Er moet worden gekookt, boodschappen gedaan. Het is helemaal niet erg om om hulp te vragen.

Bel je (schoon)ouders en vraag of ze wat boodschappen (lees: vitaminen) kunnen inslaan en vanavond voor jullie te koken. Eten is goed, en je zult zien dat je daardoor überhaupt veel sneller opknapt.

3. Zorg voor frisse lucht

Frisse lucht is één van de magische dingen die een mens wonderen doet. Lucht het huis goed door, laat lakens buiten uitwaaien en wandel samen een rondje met de kinderwagen. Pak iedereen wel goed in zodat jullie niet nog *hatsjie* zieker worden.

4. Geniet van deze tijd samen

Dit klinkt een beetje cru, maar neem het ervan nu jullie even allemaal thuis zijn. Meld je ook echt ziek (dus niet werken vanuit huis), knuffel met je kids, kijk samen een filmpje vanuit bed. Hoewel ziek zijn nooit leuk is kun je er samen maar beter het beste van maken. Slaapjes doen met het gezin in bed en lekker de hele dag in pyjama door het huis banjeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Motherly

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Help, het hele gezin ligt ziek in bed! 4 tips om snel weer fit te zijn
Sluiten