Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 13 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

In dit ziekenhuis rijden kids naar de operatiekamer in hun eigen bestuurbare auto

We kunnen het er over eens zijn dat naar het ziekenhuis gaan nooit leuk is. Laat staan als je een kind bent. Besef hoe eng het er allemaal uitziet als alles 10 keer groter is dan jij zelf bent.

Integris Baptist Medical Center in Oklahoma heeft de ervaring voor kids een stuk minder eng gemaakt. Sommige kids zouden zelfs kunnen zeggen dat het leuk is!

In stijl

Door een samenwerking met de lokale studentenclub Delta Theta Chi vervoert het ziekenhuis de kinderen niet meer naar de operatiekamer in een ziekenhuisbed. In plaats daarin rijden patiënten in stijl – in een eigen bestuurbare auto. Een medewerker van het ziekenhuis hoorde van de bestuurbare auto’s. Ze vertelde haar dochter, die is aangesloten bij de studentenvereniging, het idee. De verenging vond het geweldig en ze besloten een partij bestuurbare auto’s te kopen en te doneren aan het ziekenhuis om de angsten van de kleien patiënten te verminderen. Tot nu toe is het een groot succes!

Groot succes

De kinderen stappen in en ‘rijden’ naar de operatiekamer – eigenlijk bestuurt een medewerker de auto met een afstandsbediening in de buurt. De verandering bij elk kind is onwerkelijk, stelt het ziekenhuis. De operatiekamer is normaal een enge plek, maar door de afleiding wordt het voor het kind en het team eenvoudiger.

Niks fijner

Wat is er fijner voor een ouder dan zien dat de angsten van je kleine afnemen als hij of zij op weg gaat naar een anders zo akelige situatie? Het kan natuurlijk als ouder hartverscheurend zijn als je kind huilt en zichtbaar van streek raakt in het ziekenhuis. Zo hebben de auto’s niet alleen een enorme impact op de kids, maar ook op de ouders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
In dit ziekenhuis rijden kids naar de operatiekamer in hun eigen bestuurbare auto
Sluiten